StoryEditor

ČEZ zmení štruktúru

22.10.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Dozorná rada energetickej spoločnosti ČEZ predĺžila predsedovi predstavenstva a generálnemu riaditeľovi Martinovi Romanovi funkčné obdobie na ďalšie štyri roky s platnosťou od 20. februára 2008.
Okrem toho od januára zmení spoločnosť organizačnú štruktúru -- ako nové vzniknú medzinárodná divízia a divízia investície.
"V divízii International sa bude sústreďovať riadenie zahraničných aktivít ČEZ. Vznik divízie Investície posilní dôležitú organizačnú základňu na riadenie obrovského investičného programu ČEZ," povedala hovorkyňa firmy Eva Nováková. Firma napríklad zvažuje výstavbu paroplynových elektrární v Rumunsku a Bulharsku a rokuje aj o možnosti vstupu na turecký trh.
Podpredsedu predstavenstva a riaditeľa divízie výroba Jiřího Borovca, ktorý z funkcie odchádza na konci tohto roka, vystrieda v oboch funkciách od januára terajší šéf jadrovej elektrárne Temelín Vladimír Hlavinka (41).
Riaditeľom divízie financie sa od januára stane Martin Novák (36). Petr Vobořil, ktorý doteraz túto divíziu riadil, bude riaditeľom interného auditu. Do čela novej divízie investície sa postaví Peter Bodnár (47), dnes riaditeľ úseku výstavba a obnova zdrojov. Do ČEZ prišiel zo Slovenských elektrární, kde pracoval ako riaditeľ úseku kvality a zlepšovania procesov a podieľal sa na príprave vstupu talianskej spoločnosti Enel do SE.
Divíziu International bude riadiť doterajší riaditeľ divízie distribúcie Tomáš Pleskač. Riaditeľom tejto divízie sa zasa stane Jiří Kudrnáč (42).
Roman je generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva najziskovejšieho českého podniku od apríla 2004. Vo funkcii vtedy vystriedal terajšieho šéfa Zväzu priemyslu v ČR Jaroslava Míla.
ČEZ, z dvoch tretín vo vlastníctve štátu, je najväčším stredoeurópskym elektrárenským podnikom. Minulý rok dosiahla rekordný čistý zisk 28,8 miliardy Kč a tento rok by sa mal zvýšiť o 22 percent na 35,1 miliardy Kč.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 08:28