StoryEditor

Štrajk dispečerov vyčíslili takmer na 48 miliónov

26.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Pri štrajku slovenských letových dispečerov vo februári tohto roku vznikla štátnemu podniku Letové prevádzkové služby škoda takmer za 48 miliónov korún. O takú sumu prišiel na tržbách.
"Napriek tomu, že časť riadiacich štrajkovala iba niekoľko dní, leteckí prevádzkovatelia, ktorí sú zákazníkmi podniku, presmerovali svoje lety do iných koridorov obchádzajúcich územie Slovenska," informovali Letové prevádzkové služby s tým, že štrajk riadiacich letovej prevádzky poškodil reputáciu podniku.
Jeho manažment sa snaží obnoviť dôveru leteckých prevádzkovateľov vo svoje služby tým, že na svojej internetovej stránke zverejnil výsledky bezpečnostného auditu, ktorý v podniku uskutočnila medzinárodne uznávaná Európska organizácia pre bezpečnosť letovej prevádzky (Eurocontrol). Spolu s výsledkami auditu zverejnili aj plán obsahujúci opatrenia na nápravu zistených nedostatkov.
Aj keď sú Letové prevádzkové služby štátnym podnikom, nečerpajú prostriedky zo štátneho rozpočtu. Na svoju činnosť si v plnej miere zarábajú poskytovanými službami pri riadení letovej prevádzky. Za vážnejšiu ako strata príjmov však podnik považuje stratu dobrého mena u svojich zákazníkov.
"Veríme, že keď leteckí prepravcovia dostanú k dispozícii výsledky auditu a následné kroky obsiahnuté v pláne, pomôže nám to zlepšiť pošramotený imidž podniku. Audit potvrdil, že bezpečnosť letovej prevádzky nad Slovenskom nie je ohrozená. Zistenia audítorov, naopak, vo viacerých bodoch konštatovali, že sme porovnateľní s inými európskymi krajinami, kde o bezpečnosti nikto nepochybuje," uviedol riaditeľ podniku Roman Bíro. Vedenie podniku preto očakáva plnú súčinnosť riadiacich pri náprave zistení auditu, keďže pod Akčný plán sa podpísal aj ich zástupca.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 15:11