StoryEditor

VW rozhodne o Octaviách v Bratislave v novembri

11.10.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Vedenie Volkswagenu na budúci mesiac rozhodne, či sa Škoda Octavia bude vyrábať aj v Bratislave. Uviedol to predseda slovenskej pobočky koncernu Andreas Tostmann. Dodal, že v bratislavskom závode najväčšej európskej automobilky nebude potrebné rozširovať jeho kapacity či investovať veľké prostriedky.
Bratislavský závod nemeckej automobilky je podľa tržieb najväčším slovenským podnikom a najväčším exportérom krajiny. Na vývoze Slovenska sa podieľa 15 percentami. Česká dcéra nemeckej skupiny Škoda Auto minulý mesiac informovala, že Octavie sa budú montovať aj v Bratislave.
Škoda vyrobí tento rok 616 000 vozidiel, v roku 2010 by mal ich počet dosiahnuť až jeden milión. Zatiaľ nie je jasné, koľko Octavií by sa malo montovať v Bratislave a ani čas, kedy by mali začať schádzať z montážnych liniek.
Bratislavský závod, ktorého maximálna kapacita je 270 000 vozidiel ročne, by v prípade iného rozhodnutia pokračoval v súčasnom výrobnom programe. V súčasnosti sa u nás montujú autá koncernových značiek VW Touareg, VW Polo, Porsche Cayenne a Audi Q7. Zatiaľ sa nepredpokladá, že by na budúci rok došlo k zmene tohto sortimentu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
12. máj 2024 09:02