StoryEditor

České trhy

09.06.2003, 00:00

NAJMENEJ 250 mil. Kč ročne chce český štát dávať na podporu predaja domácich potravín. "Je to nevyhnutné preto, aby náš tovar obstál v silnej konkurencii v EÚ," tvrdia svorne zástupcovia Ministerstva poľnohospodárstva ČR, Potravinárskej aj Agrárnej komory. Odborníci na prieskum trhu však upozorňujú, že spotrebitelia sa riadia predovšetkým cenou a kvalitou potravín, a nie ich pôvodom. To isté zdôrazňujú aj obchodné reťazce. Ale štátni úradníci sú o zmysle tohto roku vyhláseného Národného programu pre podporu domácich potravín presvedčení. (HN ČR)
NAJVÄČŠIA česká zbrojovka Aero Vodochody zvýšila v 1. štvrťroku 2003 takmer dvojnásobne zisk pred zdanením, na 936 mil. Kč. V rovnakom období minulého roka zarobila viac ako 500 mil. Kč. "Na výsledku sa pozitívne podpísal silný kurz koruny, čo firme prinieslo 453 mil. Kč," povedala hovorkyňa Aera Pavla Kolínová. Tržby zbrojovky sa zvýšili dokonca viac ako štvornásobne, keď vzrástli na 1,1 mld. Kč. (HN ČR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 08:46