StoryEditor

Nestlé predstavila nový typ cukru budúcnosti

27.08.2018, 00:00
Švajčiarska firma predáva sladkosti s nižším obsahom cukru a rovnako sladkou chuťou. Stojí za tým jej nový patent, o ktorý sa zatiaľ neplánuje deliť.

Slováci chcú žiť zdravo a z pozície zákazníkov to dávajú jasne najavo. Veľké reťazce i malé špecializované predajne sa snažia prispôsobiť ich požiadavkám, a preto do svojho sortimentu zahŕňajú výrobky s nižšou energetickou hodnotou a so zdravším zložením. Prvým krokom väčšiny z nich je vylučovanie zdraviu škodlivých látok, kam sa vo všeobecnosti radí aj cukor.


Kým reťazce na Slovensku si stanovujú strategické ciele a snažia sa prísť na to, ako dosiahnuť zníženie cukru vo výrobkoch vlastných značiek a zároveň zachovať ich sladkú chuť, spoločnosť Nestlé prišla s novým prevzdušneným cukrom. Práve ten by mohol byť v potravinárskom priemysle prevra...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-01 14:09:00 - Feat.: - Title: Priemerná mesačná mzda v potravinárstve vzrástla. Vlani stúpla na 1 372 eur 02 - Modified: 2024-04-25 20:47:43 - Feat.: - Title: Viac cukru v rozvojových krajinách. Nestlé odmieta tvrdenia o dvojakých štandardoch 03 - Modified: 2024-04-10 08:14:02 - Feat.: - Title: Daň zo sladených nápojov je istá. Pomôže nám v boji proti pandémii obezity? 04 - Modified: 2024-04-11 09:01:14 - Feat.: - Title: Sto rokov rybích lahôdok zo Žiliny 05 - Modified: 2024-03-23 14:55:42 - Feat.: - Title: Aká potravina zdražela od úvodu roka najviac? Obľúbená pochúťka doplatila na situáciu na Blízkom východe
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 18:26