Stužené tuky a maslá, polotovary na prípravu koláčov, fast foody, pekárenské a cukrárenské výrobky, čipsy a mnoho ďalších potravín. Či už ide o slanú, alebo sladkú potravinu, jedno majú spoločné – obsahujú takzvané transmastné kyseliny. A tie odborníci považujú za zdraviu škodlivé.
Z tohto dôvodu sa rozhodla Európska komisia v apríli prijať nariadenie, ktorého cieľom je chrániť zdravie spotrebiteľov a poskytnúť Európanom zdravšie možnosti stravovania. Maximálny limit, ktorý budú môcť po novom obsahovať potraviny, „zodpovedá dvom gramom priemyselne vyrábaných transmastných kyselín na 100 gramov tuku v potravinách určených pre konečného spotrebiteľa a v potravinách určených na maloobchodný preda...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.