StoryEditor

Slowlandiu láka susedný poľský trh

08.07.2019, 00:00
Vyrobené u nás a úspešné za hranicami. HN sa pozreli na slovenské výrobky, ktoré uspeli v cudzine.

Vzdal sa kariéry a dobre plateného miesta v korporácii, odsťahoval sa z hlavného mesta a vrátil sa doslova do detskej izby v rodnej Nitre. Tu si spolu s manželkou prenajal malú prevádzku v rozlohe tristo štvorcových metrov a začal podnikať. „Bol to najväčší risk môjho života,“ hovorí Michal Repík, majiteľ dnes úspešnej firmy Slowlandia.

Problémový štart
Pri spomínaní na svoje začiatky sa však podnikateľ chytá za hlavu. Ako to už pri začínajúcom biznise býva, nie všetko išlo podľa plánu. „Pôvodne sme podnikali v trochu inej oblasti, začínali sme so sladidlami zo stévie. Boli sme prvá firma na lokálnom trhu, ktorá to začala robiť hneď, ako ich Európska únia povolila na potravinárske účely,“ opisuje svoj nástup na slovenský gastro trh Repík, ktorý rozbiehal biznis so spolužiakom z vysokej školy. Nadšenie z tohto nápadu však vyhaslo tak rýchlo, ako prišlo – slovenskí záka...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2019-07-07 20:53:41 - Feat.: - Title: Do Slowlandie investujem viac, než si môžem dovoliť 02 - Modified: 2018-09-12 17:33:28 - Feat.: - Title: Mladá dvojica išla so svojím biznisom do neistoty. Teraz získali ocenenie, aké nikto na Slovensku 03 - Modified: 2018-08-07 21:16:25 - Feat.: - Title: Zatiaľ sa to žiadnemu slovenskému výrobcovi nepodarilo. Mandľovému maslu patrí gastronomický Oscar
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 10:19