StoryEditor

Toyota má za sebou najúspešnejší rok. Darilo sa jej aj napriek pandémii

17.01.2021, 23:00
Autor:
rperpe
Japonská automobilka dosiahla na slovenskom trhu úspech a to aj v aktuálnej neľahkej situácii.

Rok 2020 bol pre mnohých ľudí, podnikateľov i odvetvia skutočne náročný. Platí to aj pre automobilky, ktoré okrem nutnosti plniť prísne normy a v snahe vyhnúť sa sankciám za ich prekročenie, museli zápasiť aj s predajmi v čase celosvetovej pandémie koronavírusu.

Situácia bola už od marca kvôli opatreniam mimoriadne komplikovaná aj na Slovensku a hoci sa počas letných mesiacov fungovanie predajnej siete zlepšilo, po nových vozidlách kategórie M1 a N1 siahali zákazníci menej. Predalo sa u nás celkom 82 676 áut, čo je medziročný pokles o takmer 25 percent oproti roku 2019.

Úspech pre Toyotu

Nie každý má však hlavu v smútku. Pre Toyotu bol totiž vlaňajší rok na slovenskom trhu vôbec najúspešnejší a okrem toho, veľké vrásky jej nerobili ani prísne emisné kvóty. Technologická vyspelosť, rovnako ako včasná príprava a snaha o znižovanie škodlivých emisií, sú podľa slov značky dôležitým základným pilierom. Už pred rokmi sa výrobca vrhol na hybridizáciu svojich modelov a dnes sa mu toto rozhodnutie skvele vypláca.

„V roku 2020 sa nám naozaj mimoriadne darilo a to aj napriek situácii, ktorá postihla celý svet, nielen Slovensko. Je to výsledok dlhodobej stabilnej a fungujúcej stratégie, ktorú sme v roku 2016 zaviedli," povedal Milan Kočka, generálny riaditeľ Toyota a Lexus SR.

V súčasnosti je hybridný pohon medzi zákazníkmi skutočne obľúbený a z celkového predaja už dosahuje úctyhodných 45 percent. Veľkým lákadlom, prečo záujemcovia siahnu práve po modeloch Toyoty, je aj povesť stále veľmi spoľahlivej značky.

Toyota

​Posun z 12. miesta na piate potvrdzuje čoraz väčšiu obľubu našich vozidiel a služieb. Stratégia značky je založená na kvalitných, spoľahlivých a moderných produktoch, výraznom náskoku nízkoemisných pohonoch, zákazníckej spokojnosti a stabilnej dílerskej siete.

Chcem poďakovať súčasným, ako aj novým zákazníkom za ich dôveru a všetkým autorizovaným predajcom za skvelú reprezentáciu značky," dodáva Kočka.

Rok nabitý novinkami

V roku 2020 priniesla Toyota na trh množstvo skvelých modelov, ktoré žnú úspech medzi verejnosťou a v aktuálnom roku neplánuje v tomto trende prestať. Niesť sa má v znamení overenej a prepracovanej hybridnej technológie či rozširovania ponuky elektrifikovaných vozidiel.

Príchodom plug-in hybridného modelu RAV4 Toyota nadviaže na dlhoročný vývoj hybridného pohonu a rozšíri zároveň portfólium dostupných pohonných jednotiek.

V najbližších dňoch dorazí k autorizovaných predajcom najväčšie hybridné SUV, sedemmiestny Hidhlander, pričom v polovici roka pribudne do predajnej ponuky aj štýlový Yaris Cross. Pochopiteľne, aj vo svojej hybridnej motorizácii. Medzi najväčšiu novinku sa však nepochybne radí vodíkový model Toyota Mirai, ktorú možno očakávať už na jar.

(Natívna informácia)

01 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1 02 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Otázky, ktoré musia zvládať začiatočníci v autoškole. Pri niektorých zaváhajú i „profíci“ 03 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 04 - Modified: 2024-04-26 09:06:00 - Feat.: - Title: Návrat Škody k športiakom? Supervýkonná novinka ohromí, má to však jeden háčik 05 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Obľúbené české SUV spravilo veľký skok vpred. Slovákom však poriadne zamotá hlavu
menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
28. apríl 2024 02:00