StoryEditor

kultúrne tipy

08.09.2006, 00:00

Bábky v Bystrici
Festival Bábkarská Bystrica sa už po pätnástykrát vracia do Banskej Bystrice. Od piatka 8. septembra do utorka 12. septembra tu bude súťažiť 22 súborov bábkového divadla z Maďarska, Česka, Poľska, zo Slovenska a z Francúzska. Na festivale udelia cenu Henryka Jurkowského, ktorú môže získať festivalové súťažné predstavenie alebo umelec tvoriaci v oblasti bábkového divadla v krajinách V4. Program doplní výstava v Štátnej galérii pod názvom Dve storočia s českými bábkami zo zbierok Múzea loutkařskych kultur v Chrudimi. (SITA)

-123 minút Za zrkadlom
V bratislavskom Klube Za zrkadlom uvedú 14. septembra o 20.00 hod. koncert známej českej rockovej kapely -123 minút, ktorá na jeseň tohto roku oslávi 10. výročie svojho založenia. Skupina, ktorá kombinuje rock, blues, džez a etno, zahrá na bratislavskom vystúpení piesne z aktuálneho albumu Mom, ako aj prierez svojich najväčších hitov. A ako už na koncertoch -123 minút býva zvykom,
nebude chýbať ani povestné "jammovanie" , ktorého priebeh často prekvapuje aj samotných hudobníkov... (dna)

Japonské drevorezy za privítanie
V priestoroch Slovenskej národnej galérie predstavujú kolekciu 18 japonských farebných drevorezov, ktoré galérii darovala v roku 1992 americká výtvarníčka Sandria Hua ako osobný prejav vďaky za vrelé prijatie na Slovensku. Zbierka patrila jej starému otcovi, ďalšie diela, maľby a akvarely, venovala niekoľkým múzeám v Kalifornii, informoval na tlačovej besede kurátor výstavy Martin Šugár. Výstava potrvá do 5. novembra. (SITA)

Jay-Z už v nedeľu
Megašou amerického rapera Jay-Z sa začne v nedeľu 10. septembra v bratislavskej Inchebe o 20.00 hod. Jay-Z bude mať aj troch predskokanov, ktorými sú formácia Orion, DJ Traffic a Johny Perfecto so skupinou. Brány Expo Arény sa pre nedočkavcov otvoria už o 18.00 hod. Jay-Z pricestuje na Slovensko v deň koncertu súkromným lietadlom a cestou do hotela by ho mala sprevádzať policajná eskorta. V Bratislave sa zdrží minimálne do pondelka a podľa neoficiálnych informácií by mu mala robiť spoločnosť aj jeho priateľka a svetoznáma speváčka Beyoncé. Na štandardnom pódiu v bratislavskej Inchebe bude postavená jedna z najväčších obrazových stien, ktorá sa skladá zo 72 panelov. Organizátori tiež pripravujú požadovaných 1 500 červených a čiernych balónov, ktoré by mali voľne padať počas vystúpenia, no možno ich napokon vystriedajú farebné konfety. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/civilizacia, menuAlias = civilizacia, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
02. máj 2024 04:25