StoryEditor

Bankári sa budú vzdelávať

22.02.2007, 23:00

Inštitút bankového vzdelávania Národnej banky Slovenska otvára v polovici marca štvrtý beh prípravného kurzu zameraného na získanie medzinárodne uznávaného certifikátu European Certificate in Banking.
"Prípravný kurz uskutočnený dištančnou formou doteraz absolvovalo sto zamestnancov slovenského bankového sektora, ktorí mali možnosť rozšíriť si vedomosti nad rámec svojho pracovného zaradenia a potvrdiť ich na úrovni porovnateľnej v celoeurópskom meradle," približuje hovorkyňa Jana Kováčová z oddelenia komunikácie NBS.
Do prípravy a realizácie tohto medzinárodného projektu sa na Slovensku lektorsky a autorsky zapojilo viac ako tridsať odborníkov z bankovej praxe a akademickej pôdy. Tí sú zárukou odbornosti a profesionality pri sprostredkovaní poznatkov z oblasti hospodárskeho, menového a bankového prostredia Európskej únie, produktov a služieb bánk určených pre retailovú, firemnú a inštitucionálnu klientelu, ako aj bankovej etiky, marketingu a manažmentu.
Inštitút bankového vzdelávania NBS pôsobí už viac ako 15 rokov ako profesionálne vzdelávacie centrum pre zamestnancov slovenského bankového a finančného sektora. Je dlhoročným členom asociácie European Bank Training Network, ktorá združuje vyše 40 inštitúcií pôsobiacich v bankovom a finančnom vzdelávaní. Jedným zo strategických cieľov asociácie je akreditovať vzdelávacie inštitúcie pôsobiace v bankovom sektore, resp. v sektore finančných služieb a certifikovať dosiahnutú úroveň kompetencií a odbornej kvalifikácie zamestnancov.
Bližšie informácie o vzdelávacom programe EFCB, ako aj prehľad ostatných vzdelávacích podujatí Inštitútu bankového vzdelávania NBS v prvom polroku 2007 je možné získať na internetovej stránke Národnej banky Slovenska www.nbs.sk v časti Informácie o NBS/Inštitút bankového vzdelávania.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
30. apríl 2024 22:06