StoryEditor

Rusko investuje do dlhopisov menového fondu

28.05.2009, 00:00
Autor:
SITASITA
Rusko je pripravené investovať až desať miliárd dolárov do dlhopisov, ktoré pravdepodobne emituje Medzinárodný menový fond. Informoval ruský minister financií Alexej Kudrin.

Predstavitelia Medzinárodného menového fondu nedávno povedali, že zvažujú vydávanie dlhopisov, pričom by sa k takémuto kroku pristúpilo prvýkrát v jeho histórii. "S vládou vedieme predbežné rokovania o investícii približne desať miliárd dolárov do dlhopisov Medzinárodného menového fondu," povedal Kudrin ruskému prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi na stretnutí, ktoré odvysielala ruská spravodajská televízia Vesti 24. Medvedev túto myšlienku podporil a vyjadril nádej, že Medzinárodný menový fond uvedené financie využije na podporu susediacich krajín, ktoré negatívne zasiahla hospodárska kríza. Alexej Kudrin ďalej informoval, že Rusko už o investícii rokovalo aj s fondom.

Rusko nedávno oznámilo, že Medzinárodnému menovému fondu neposkytne peniaze vo forme priamych investícií, ale že zvažuje investície do jeho rezerv zlata a devízových rezerv. Rusko má uložených 47 percent svojich devízových rezerv v dolároch a 41 percent v eurách. Krajina sa preto v súčasnosti snaží nájsť nové nástroje diverzifikácie investícií. Alexej Kudrin tiež informoval, že Rusko o dlhopisoch MMF v súčasnosti rokuje aj s Brazíliou, Čínou a Indiou.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
04. máj 2024 21:11