StoryEditor

Čisté predaje opäť prekročili pol miliardy

26.05.2004, 00:00

Čisté predaje podielov v uplynulom týždni opäť vzrástli, keď dosiahli vyše 520 miliónov korún. Ako obvykle sa najviac darilo konzervatívnym fondom peňažného trhu, do ktorých smerovalo viac ako 357 miliónov korún. Druhou najpredávanejšou kategóriou boli zmiešané fondy s čistými predajmi takmer 130 miliónov korún. Akciové fondy si polepšili o vyše 17 miliónov korún a investície do dlhopisových fondov dosiahli približne 16 miliónov. Negatívnu bilanciu v uplynulom týždni zaznamenali iba fondy fondov, z ktorých ubudlo takmer 80-tisíc korún.
Z pohľadu správcovských spoločností najviac investícií Slovákov smerovalo do Asset Managementu Slovenskej sporiteľne s prírastkom takmer 151 miliónov korún. Pričom zhruba 129 miliónov z uvedenej sumy investori zverili SPORO Korunového peňažného fondu, čím sa stal najpredávanejším fondom na trhu za spomínaných sedem dní. Druhú a tretiu priečku spomedzi správcovských spoločností podľa čistých predajov fondov v minulom týždni obsadili VÚB Asset Management (prírastok takmer 87 miliónov Sk) a Tatra Asset Management (čisté predaje takmer 82 miliónov Sk). V poradí fondov druhú priečku obsadil VÚBAM -- Peňažný korunový fond s investíciami približne 81 miliónov korún. A prvú trojku uzatvára AAF -- Stredoeurópsky peňažno-dlhopisový fond s prírastkom do spravovaného majetku zhruba 76 miliónov.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
27. apríl 2024 18:48