StoryEditor

Poskytnú granty pre chránené dielne

27.07.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Podporiť chránené dielne a pracoviská určené pre ľudí so zdravotným postihnutím má za cieľ nový grantový program Chránené dielne, ktorý odštartovala Nadácia Slovenskej sporiteľne. V rámci programu chce nadácia podporiť aj verejnoprospešné aktivity v regiónoch zamerané na potreby zdravotne postihnutých spoluobčanov. O grant môžu do 31. augusta požiadať neziskové a mimovládne organizácie registrované a sídliace na území Slovenska, každý subjekt však môže predložiť len jeden projekt. Prvé žiadosti sa budú vyhodnocovať a schvaľovať v septembri.
"V rámci grantového programu podporujeme zriadenie chránenej dielne alebo chráneného pracoviska, zabezpečenie vybavenia pracovísk potrebným zariadením a materiálnym vybavením a odborno-vzdelávacie poradenstvo pre vychovávateľov a asistentov v chránených dielňach a pracoviskách," spresnila hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Miriam Funová. Ako dodala, projekt, ktorý nadácia podporí, musí prispieť k zvyšovaniu šancí cieľovej skupiny uplatniť sa na trhu práce. Zároveň žiadateľ musí preukázať, že dokáže profesionálne projekt uskutočniť, ako aj to, že vie zabezpečiť kvalifikovaných zamestnancov. Musí byť tiež schopný zabezpečiť stabilnú činnosť prevádzky.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 19:57