StoryEditor

Grammy udelia už v nedeľu

06.02.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Bratislava -- Hviezdou 50. jubilejného ročníka amerických hudobných cien Grammy mal byť Michael Jackson. Počas slávnostného ceremoniálu, ktorý sa uskutoční už v nedeľu v noci, mal predstaviť nové verzie skladieb z jeho kultového albumu Thriller. Išlo by o prvé Jacksonovo živé vystúpenie po siedmich rokoch. Nakoniec sa síce na Grammy zúčastní, ale nie ako spevák. "Michael potrebuje viac času na skúšanie nových verzií skladieb. A všetko si vyžaduje aj novú choreografiu," uviedol zdroj pre denník New York Post.
O titul najväčšej hviezdy sa tak pravdepodobne "pobijú" Foo Fighters, Alicia Keys, Beyoncé a Carrie Underwood. Fanúšikovia sa však môžu tešiť aj na Rihannu či Mary J. Blige, ktorá sa chystá vzdať hold gospelu.
Šancu utŕžiť najviac gramofónov má raper Kanye West, ktorý si vyslúžil osem nominácií vrátane najlepšieho rapového albumu a najlepšej rapovej piesne. Nasleduje speváčka Amy Winehouse, ktorá ich získala šesť. Na Grammy mala aj spievať, pre jej problémy s drogami je však jej účasť otázna. Po päť nominácií majú piati interpreti: skupina Foo Fighters, raper Jay-Z, hiphopový producent Timbaland, spevák Justin Timberlake a r'n'b spevák T-Pain. Svoje želiezko v ohni má aj Česko. Markéta Irglová a Glen Hansard sú vďaka hudbe k ich filmu Once nominovaní v kategóriách Najlepší soundtrack a Najlepšia filmová pieseň.
Pre štrajk Asociácie amerických scenáristov bola ešte pred pár týždňami jedna z najsledovanejších hudobných šou na svete ohrozená. Napokon však asociácia svojim členom prácu na scenári povolila. Všetko tak odštartuje v plnej paráde. Spomedzi skupín má najviac cien Grammy na konte U2 (22), zo spevákov Stevie Wonder (28).
(kul, sita)

INFOBOX:
Favoriti na zisk Grammy
-- 8 nominácií:
Kanye West
-- 6 nominácií:
Amy Winehouse
-- 5 nominácií:
Foo Fighters
Jay-Z
Timbaland
Justin Timberlake

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
02. máj 2024 01:10