StoryEditor

Tipy na víkend

20.10.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Už po 32. krát sa od dnešku do nedele v PKO uskutočnia Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa 2006. Program bude už tradične rozdelený do troch dní, pričom hlavný headliner sa predstaví na úplný záver festivalu. Na túto časť festivalu rganizátori naplánovali vystúpenie trojice mladých slovenských klaviristov -- Klaudia Kováča, Luboša Šrámka a Ondreja Krajňáka. Po nich už bude hlavné pódium patriť hviezdam svetového formátu. Najprv sa predstaví poľská rodáčka Anna Maria Jopek spolu s legendárnym perkusionistom Minom Cinelu. Po nej vystúpi americký smooth-jazzový gitarista Matt Marshak. Zlatým klincom 32. ročníka "džezákov" bude britská skupina Matt Bianco, ktorá pódium ovládne v 10-člennej zostave.

Výber z diel z medzinárodného keramického workshopu Beladice 1999 -- 2006 predstavia verejnosti na vernisáži v reprezentačných sálach Nitrianskej galérie dnes o 17:00 hod. Projekt mapuje diela takmer päťdesiatich autorov z 20 krajín sveta a štyroch kontinentov. Výstava realizovaná v kurátorskej koncepcii akademického sochára Ilju Holešovského a Marty Hučkovej potrvá do 5. novembra.

Sedliacka česť od Pietra Mascagniho a Komedianti Ruggiera Leoncavalla - veristické dvojičky, otvoria novú sezónu v opere Slovenského národného divadla. Premiéry sú naplánované na dnes a sobotu. Obe slávne jednoaktovky z prostredia talianskeho juhu sa na javisko vracajú po trojročnej prestávke.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
09. máj 2024 03:01