StoryEditor

O poplatkoch a pohodlnosti

14.11.2006, 23:00

Služby bánk a ceny za ne sú vždy vďačná téma. Týka sa totiž takmer každého. Do bánk sa tak pre poplatky obúvajú klienti, spotrebiteľské organizácie a v poslednom čase najmä politici. Všetci tvrdia, že banky si účtujú za služby neprimerane vysoké taxy a tie im, samozrejme, oponujú. Bežný človek sa však maximálne rozčúli nad výpisom z bankového účtu. Na to, aby vzal svoje peniaze z banky a jednoducho ich "prehodil" do inej, musí prekonať totiž viacero prekážok. Najväčšou z nich však je pohodlnosť. Papierovačky a zdĺhavé vybavovanie totiž nikto nemá rád. Dobrou brzdou je však aj poplatok bánk za zrušenie účtu, ktorý si takmer všetky účtujú. Rozčuľovanie sa nad výškou poplatkov sa však neskončí, pokiaľ klient nepovie: "A dosť!" Inak si ho totiž banka nebude vážiť. Lebo ak nevytvorí konkurenciu on, poplatky v bankách sa rušiť ani znižovať nebudú. Nepomôžu tomu politici, porovnávajúce registre či porovnania. Alebo, že by predsa len neboli poplatky také vysoké, ako sa sťažujeme?

Jana Mravcová, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 17:28