StoryEditor

Čarovné prútiky a nelámavé palice

03.05.2007, 00:00

Aj premiér Robert Fico je len človek a dokáže stratiť nervy aj trpezlivosť. Len ťažko si však prizná chybu, že nedokázal nájsť na jeden z najcitlivejších postov vo vláde človeka, ktorý dokáže naplniť jeho predvolebné sľuby: Bez toho, aby sa zvyšoval dlh nemocníc, treba zvýšiť platy lekárom a zdravotným sestrám. Bez toho, aby sa zvyšoval dlh, treba zrušiť 20- a 50-korunové poplatky. Bez toho, aby rástol dlh, treba znížiť DPH na lieky, bez toho, aby sa opäť zvyšoval dlh, treba zlepšiť kvalitu nemocníc, ktoré musia investovať do techniky aj kvalitných ľudí - bez toho, aby sa ďalej zadlžovali. A keby predsa (každému človeku aspoň s polovicou zdravého rozumu však musí byť zrejmé, ... že dlh vzrastie), bude pripravené opatrenie z radu "čarovných prútikov" - predĺženie ochrany pred exekúciami.
A tak premiér síce stráca nervy, ale palicu nad svojím ministrom nezlomí - ešte mu dá týždeň, aby zachránil stratené. Ale tentoraz nenechá nič na náhodu - keďže za desať mesiacov Ivan Valentovič nedosiahol požadované výsledky (lebo to sa v skutočnosti ani nedá), premiér si sadne s ministrom - a narysuje mu správne riešenie. (Už sa môžeme tešiť na opatrenia z radu čarovných prútikov.)
Valentovič môže byť spokojný - aspoň na čas, kým zas nedôjde na lámanie chleba a možno aj dlhšie, pretože nevedno, či niekedy vôbec dôjde aj na lámanie palice.

Tatiana Novotná, redaktorka domáceho oddelenia, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 07:26