StoryEditor

Smelo do toho

01.06.2006, 00:00
Strana demokratickej ľavice, ktorá vstáva z popola a usiluje sa očistiť krídla od prešľapov svojej predchodkyne, v rámci predvolebnej kampane sľubuje, že zvýši o sto percent platy zamestnancom v niektorých rezortoch.

Strana demokratickej ľavice, ktorá vstáva z popola a usiluje sa očistiť krídla od prešľapov svojej predchodkyne, v rámci predvolebnej kampane sľubuje, že v niektorých rezortoch zvýši platy zamestnancov o sto percent. Aby sa vyhla ironickým otázkam, kde na to chce vziať peniaze, oznamuje, že mieni zrušiť ministerstvo obrany, čím sa podarí nielen splniť sľub zvýšených platov, ale štát ešte aj ušetrí. Myslím si, že ide o príklad hodný nasledovania. Bolo by nesporne veľmi dobré, keby každá politická strana či hnutie prisľúbili zrušiť niektoré ministerstvo. Tipov (rovnako ako dôvodov na zrušenie) by bolo podľa mňa dostatok. Ministerstvu školstva by sa dalo dať týmto spôsobom najavo, že nezvládlo nielen reformu, ale dokonca ani maturitné skúšky, za viacero prešľapov by si to odnieslo ministerstvo kultúry a na ministerstve zdravotníctva by sa dalo týmto spôsobom vyvŕšiť za mnohé nedostatky vrátane vypĺňania akýchsi priznaní čerpania či odvodov do zdravotných poisťovní. V každom prípade by sme odrazu mali v našej krajine nesmierne množstvo finančných prostriedkov a medzi nezamestnanými by sa konečne ocitli tí, ktorí si to skutočne zaslúžia. Nedokážem ani vyrátať, ako by sa zmenšila administratíva. Na druhej strane však, poučení doterajším vývojom na Slovensku, možno očakávať, že by vznikol štátny úrad na preratúvanie peňazí plynúcich do štátnej pokladnice, ba možno by sa vytvorili aj nejaké nové, špecifické a veľmi potrebné ustanovizne -- napríklad Štátny úrad pre Dardanely a Bospor, prípadne Výskumný ústav využitia morskej soli.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 11:10