StoryEditor

Glosa: Je bocian kresťanom?

23.02.2006, 23:00
Prečo si konzervatívne strany za svojich maskotov tak často vyberajú vtákov? Sú to potlačené sexuálne pudy? Ktovie... Zrejme poučené históriou si KDH nevybralo žiadneho dravca s krivým zobákom, ale iba postrach žiab v močiaroch.

Prečo si konzervatívne strany za svojich maskotov tak často vyberajú vtákov? Sú to potlačené sexuálne pudy? Ktovie... Zrejme poučené históriou si KDH nevybralo žiadneho dravca s krivým zobákom, ale iba postrach žiab v močiaroch. Podrobne si prezreli bocianov kádrový profil a zistili, že to sťahovavé zviera sa im hodí - čistotné, verné, elegantné a ešte aj nosí deti. Tomu veria aspoň deti, ktorým rodičia odopierajú sexuálnu výchovu a radšej im večer rozprávajú príbehy s morálnym posolstvom na záver. Morálne príbehy často vedú k morálnej nadradenosti, čo je aj prípad KDH, ktoré svoju ušľachtilosť vystavuje na obdiv a robí trucovité gestá, keď im publikum odmieta tlieskať. Možno by bol lepším symbolom páv, obeť prírody, kde efektná ozdoba sťažuje prežitie v reálnom svete. Zvolenie bociana má podčiarknuť, že rodina je na prvom mieste, zásadnou otázkou je, či viete o nejakej strane, ktorá by bola proti rodine. Ani nie... Americkí konzervatívci cez leto našli rodinné hodnoty v populárnom dokumentárnom filme o tučniakoch, ktoré si úplne privlastnili. Zlomyseľní zoológovia potom začali písať články o promiskuite medzi tučniakmi, ale to už bolo neskoro, zvieratká vo frakoch boli v tom čase už váženými členmi konzervatívnych kruhov. Iní mudrlanti z tej istej krajiny prišli na to, že ak existuje život mimo našej planéty, musia byť aj mimozemšťania kresťanmi. Z hľadiska tejto logiky je aj bocian Kristián kresťanom, pretože je Božím stvorením. Síce chodieva na zimu do moslimských krajín v severnej Afrike, určite tam však presviedča iné zvieratá o tom, čomu veria slovenskí konzervatívci. Inak by to bol mrzký zapredanec a zlý symbol.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 10:10