StoryEditor

Kto by nechcel?

09.11.2006, 23:00

Kto by nechcel zarábať vyše stotisíc? Kto by nechcel riadiť 28-poschodový kváder v malebnom údolí s rozpočtom vyše dvoch miliárd a možnosťou štátnych dotácií? Kto by sa nechcel stať jedným z bossov na slovenskom mediálnom políčku? Mnohí... A mnohí sú aj povolaní, málo je však vyvolených.
Záujem o hlboké kreslo majú totiž viacerí -- prvé husle vraj budú hrať traja. Ľudia s rôznou minulosťou, rôznym zázemím, politickým či iným krytím. Ľudia z väčších i menších produkčných domov, väčší i menší šéfovia súkromných či verejnoprávnych médií. Keďže sú to ľudia zbehlí, vedia, čo sa od nich očakáva. Niektorí sa dokonca pýšia prívlastkom mediálny poradca. Sľubujú to, čo chcú radní počuť vrátane vždy otvorených dverí pre členov rady. Radní sa chápajúco usmievajú -- aj oni už čo to na našom mediálnom minijavisku zažili. Kadečo im už nasľubovali...
Na druhej strane, prečo nedať druhú šancu? Prečo neveriť Slovákovi so skúsenosťou z českej mediálnej scény, ktorý sa zopár mesiacov ohrial na stoličke šéfa sekretariátu Českej televízie a pri práci na projekte mu vraj radili mnohé významné osobnosti českej mediálnej scény? Prečo neveriť obhajcovi Richarda Rybníčka, ktorý až po odchode svojho šéfa zistil, ako sa veci mali a diali? Prečo neveriť šéfom či spolumajiteľom produkčných spoločností, ktoré vyrábajú dokumenty či programy na kľúč? Preto, že pri zdvihnutí opony nechceme iba bezradne a nechápavo krčiť plecami ako radní. Presne tí, ktorí budú vyberať 14. šéfa televízie. Kto by nechcel?

Mira Sojková, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 12:33