StoryEditor

Bez základného inštinktu

05.04.2006, 00:00
Erotický triler, to znie dobre. Rovnako ako meno Sharon Stoneovej. Napriek tomu sa druhý diel Základného inštinktu považuje za neúspech. Objavil sa po dlhých štrnástich rokoch a jeho hlavná protagonistka si od toho veľa sľubovala -- v medziobdobí nemala šťastie na dobré filmy a

Erotický triler, to znie dobre. Rovnako ako meno Sharon Stoneovej. Napriek tomu sa druhý diel Základného inštinktu považuje za neúspech. Objavil sa po dlhých štrnástich rokoch a jeho hlavná protagonistka si od toho veľa sľubovala -- v medziobdobí nemala šťastie na dobré filmy a toto bola príležitosť zmeniť to. Nepodarilo sa to napriek veľkej snahe vymyslieť čo najviac lákavých historiek z nakrúcania.

Tvorcovia do filmu obsadili štyroch pornohercov. Údajne preto, že sú pri háklivých scénach uvoľnenejší ako bežní herci, ktorí sú nahí častejšie v sprche než pred filmovým štábom. Okrem nich obsadili futbalistu s pochybnou povesťou. Hlavným tromfom však mala byť Sharon Stoneová. Podobne ako v prvej časti ju diváci uvidia nahú, a hoci to nie je dnes nič prevratné, autori tohto filmu by za tým radi videli revolúciu. V rámci propagačných rozhovorov rozprávajú o tom, ako sa staršie herečky na filmovom plátne prakticky nikdy nedočkajú mladších partnerov, zatiaľ čo partnerkou Seana Conneryho môže byť bez problémov aj žena vo veku jeho vnučky. V tom majú pravdu, obsadením Stoneovej však žiadnu veľkú zmenu nevyvolajú. Má síce 48 rokov, ale vôbec na to nevyzerá. Jej obsadenie skôr potvrdzuje staré stereotypy, než by otváralo nový trend. Filmári ju použili ako dobre vyzerajúcu kuriozitu, akoby nám hovorili, "pozrite sa, ako vynikajúco na svoj vek vyzerá".

Medzi dvoma časťami Základného inštinktu sa vo svete mnohé zmenilo. Ľudí túžiacich po nezvyčajnej erotike dokonale uspokojil internet. A filmové štúdiá zistili, že najviac zarobia na filmoch, ktoré nemajú vekové obmedzenie, pretože do kina chodia najmä mladí. Zdá sa, že erotický triler to má zrátané.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 05:07