Richard SulíkTASR
StoryEditor

Richard Sulík: Choďte už do čerta

25.11.2018, 23:00
Slovensko si už zažilo niekoľko spasiteľov a nedopadlo to najlepšie.

Takto sa vyjadril herec Richard Stanke na proteste tisícok občanov v predvečer výročia Nežnej revolúcie. Veľkej časti občanov hovoril z duše, aj mne osobne. Aby sa tak aj naozaj stalo, musí byť splnených niekoľko predpokladov a najmä treba Smer poraziť a nahradiť. Dobrovoľne totiž neodídu nikdy a aj keď sa podarí poslať ich „do čerta“, niekto iný musí po nich „tú káru ťahať ďalej“.


Slovensko si už zažilo niekoľko spasiteľov a nedopadlo to najlepšie. Teda, aby som bol úprimný, dopadlo to smiešne alebo zle. Pavol Frešo sa svojho času hral na lídra opozície, Radoslav Procházka sa ako gazda hlásil do služby. Aktuálne sú oči veľkého množstva slušných ľudí upreté na prezidenta Andreja Kisku a čakajú a dúfajú, že on spasí národ. Tomu však stojí v ceste jeho nerozhodnosť. Samozrejme, že každý má právo na zmenu názoru a tiež súhlasím, že len hlupák názory nemení.


Ak však dôjde za 18 mesiacov k zmene názoru trikrát, a to v takej závažnej veci, ako je správa krajiny, tak to o odhodlanosti rozhodne nesvedčí. A povedať „vyjadrím sa po komunálnych voľbách“ a potom sa predsa len k svojej politickej budúcnosti nevyjadriť, považujem za balamutenie národa.


Preto sme sa rozhodli my. Strana SaS má všetko, čo potrebuje na správu krajiny: skvelých ľudí, najlepší program, mnohoročné skúsenosti, čisté financovanie a predsedu, ktorý má odhodlanie. Nemusí sa to všetkým páčiť, ale SaS sa hlási so zámerom poraziť a nahradiť Smer.


Spravíme všetko pre to znamená, že ja osobne už nebudem kandidovať do europarlamentu, že budem opätovne kandidovať na predsedu strany a najmä, že celý budúci rok budem voličom osobne vysvetľovať, že sme pripravení prevziať zodpovednosť za krajinu.


V roku 2010 sme boli stranou osobných slobôd a hovorili sme najmä o dekriminalizácii marihuany a registrovaných partnerstvách. V roku 2012 sme bojovali o prežitie a v roku 2016 sme mali silný ekonomický program. V roku 2020 sme vyzretá strana schopná riadiť krajinu. Viac ako desaťročné skúsenosti sú nenahraditeľné a skutočné odhodlanie rovnako.


Do volieb sa budeme snažiť o čím lepší výsledok, budeme hovoriť voličom, ktorí si želajú zmenu, aby neexperimentovali a volili solídnu, poctivú ponuku. Po voľbách, keď budeme vedieť, kto dostal koľko hlasov, sa budeme snažiť o stabilnú koalíciu pravicových strán. Nebude to ľahké, ale spravíme všetko pre to. Občania si zaslúžia lepší život, Slovensko má na to a my vieme, ako to urobiť.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 01:01