StoryEditor

Pôvodná tvorba

18.01.2006, 23:00
Či chcem alebo nie, musím trochu skorigovať svoj názor. Donedávna som totiž slepo tvrdil, že všetky slovenské televízne štúdiá, vrátane súkromných televízií, zostali veľa dlžné pôvodnej slovenskej tvorbe.

Či chcem alebo nie, musím trochu skorigovať svoj názor. Donedávna som totiž slepo tvrdil, že všetky slovenské televízne štúdiá, vrátane súkromných televízií, zostali veľa dlžné pôvodnej slovenskej tvorbe. Bol som dokonca znechutený, keď televízny seriál Medzi nami (hoci vlastne ide tiež o zahraničný "formát") prežíval krízu, nevedelo sa, či pribudnú aj ďalšie časti, a súkromná televízia hrubo manipulovala s jeho vysielacím časom, a tým aj s trpezlivosťou divákov. Dnes už viem, že pôvodná slovenská televízna tvorba, dokonca bez prispenia akýchkoľvek zahraničných "formátov", začína opäť prekvitať. Tajne nasnímané dokumenty usilujúce sa usvedčiť z úplatkárstva toho či iného poslanca alebo poslankyňu začínajú nadobúdať podobu pôvodného slovenského seriálu. Nejde mi vôbec o to, či sú pravé alebo dôveryhodné, oceňujem iba skutočnosť, že sú nízkorozpočtové (vlastne -- ktovie?) a že vôbec vznikajú. Pravda, pre úplnosť treba dodať, že hoci sú mi známe mená ich hlavných aktérov a režiséra, chýbajú mená kameramana, zvukára, maskéra, skriptky, vedúceho výroby, autora scény, strihača a ďalších členov štábu. A scenárista? Jeho meno, hoci sa tiež nikde neobjavuje, akosi podvedome tuším.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 11:31