StoryEditor

Potrebujeme aj Deň národnej hanby

15.03.2009, 23:00

Štrnásty marec je "superslovenským" dňom v kalendári a už je povinnosťou médií (a to veľmi, veľmi nepríjemnou) sa mu venovať. A to kvôli možno ani nie pol tisícke "nadľudí", ktorí si urobia svoj rasistický happening v centre hlavného mesta alebo aj v kľúčových "strediskových obciach" ľudáctva. Z týchto mladíkov a dievčat, ktorým asistujú prešedivení pamätníci dní najväčšej hanby Slovenska v dejinách, nedostanete nič iného, len to, že sú Slováci. Tam začína i končí ich obzor, pre nich je to najvyššia méta - všetko, čo je neslovanské, nekresťanské (presnejšie nekatolícke), nemá bielu pleť, nechodí a nelíha v bagančiach, nemá na tele vytetovaný aspoň jeden "hákenkrajc" či Tisov portrét a predpisovo nedvíha vystretú pravicu, tak to je pre nich ľudský odpad hodný večného otroctva.

Nie sú to len pohrobkovia slovenskej verzie nacizmu a fašizmu, toto sú čerstvé výhonky xenofóbie, zadubenosti, bezduchosti. Všetkých asi doma nepridájali rasistickým a antisemitským mliekom, väčšina sa k tomu dopracovala pomocou "literatúry faktu" od pseudohistorikov pod záštitou Matice slovenskej. Preto by sme asi mali zatlieskať ráznemu policajnému zásahu - hlavného okiadzača zvrhlostí Tisovho režimu Kotlebu v zárodku akcie Pospolitosti policajti zatkli.

Lenže prítomnosť policajných špičiek dáva Kotlebovi a celej jeho suite visačku VIP. To naozaj táto rasistická hromada úbohosti stojí za taký exkluzívny dohľad? Potom sa nečudujme, že Kotlebu a spol. budú ich súverci považovať za martýrov - veď sedia v base za presadzovanie rasovej čistoty a konfesionálnej monokultúry národa, presne v duchu Tisovho kréda - za Boha život, za národ slobodu! Veru tak, vtedy, pred 70 rokmi roduverní Slováci obetovali aj slobodu, aj životy. Ale tých "iných"... Poľskú obdobu slovenského ľudáctva presne pomenoval Julian Tuwim: Na hrudi nosili kríž a vo vrecku revolver... u nás k tomu treba pridať aj arizačný dekrét.

Kotlebovci si začnú znova leštiť čižmy a udržiavať imidž. Ďalší neoľudácky happening nás čaká na výročie Tisovej popravy a potom znova budú dupotať a vyvreskúvať 29. augusta. Tento rituál velebenia vojnových zločincov už musí normálnym ľuďom poriadne liezť na nervy - čo tak vykašľať sa v médiách na nich a radšej ich nechať v štandardnej opatere policajtov, prokurátorov, sudcov a prípadne aj väzenskej stráže? A ešte lepšie by bolo, keby sme my demokrati im vôbec nedovolili "oslavovať" Tisov režim a demonštratívne zaplnili v tie dni ulice a námestia, aby sa hanbili vôbec vyjsť z domu. Nech je 14. marec Dňom národnej hanby alebo aj taký deň potrebujeme, aby sme sa utvrdzovali, čo je zlo a čo dobro.

Peter Turčík

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 00:52