StoryEditor

Možná dohoda pomáha euru (komentár)

30.03.2012, 10:08
Euro aktuálne posilňuje na nové mesačné maximum voči americkému doláru.

Vďačí za to predovšetkým nadchádzajúcemu stretnutiu Eurogroup, na ktorom by sa malo potvrdiť navýšenie objemu kapacity záchranného mechanizmu až na bilión eur. Ak by sa ministri financií naozaj dohodli na navýšení eurovalu, mohla by spoločná mena posilniť ešte viac, uviedol Kengo Suzuki, devízový stratég Mizuho Securities Co.. 

Aktuálne kurz EUR/USD testuje prvú úroveň dennej rezistencie na hodnote 1.3365 EUR/USD, ktorú ak prelomí, otvorí sa mu cesta k rastu na 1.3385 EUR/USD (na grafe zobrazené zelenými líniami). V prospech tohto scenára hovorí aj fakt, že menový pár dokázal preraziť klesajúci trendový kanál a tiež rezistenciu na indexe relatívnej sily (zlatá línia v spodnej časti grafu). Alternatívnym scenárom je pokles a prerazenie pivotu na úrovni 1.331 EUR/USD (na grafe zobrazené žltou prerušovanou líniou), čím by sa otvorila cesta k poklesu na denné úrovne podpory na hodnotách 1.328 a 1.325 EUR/USD (na grafe zobrazené červenými líniami).

Boris Penev, analytik Forexpro.sk

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 00:58