StoryEditor

Striebro je víťazom rally (analýza)

13.02.2012, 15:07
Rally na komoditách, ktorá trvá už od začiatku roka, má svojho víťaza -- striebro.

To dokázalo posilniť od sledovaného obdobia takmer o 30 %. Tak ako všetky komodity, aj striebro ťažilo z postupného oživovania globálnej ekonomiky a tým pádom aj zo zvyšujúceho sa dopytu v radách investorov. Pozitívny vplyv má aj zlepšujúca sa situácia na trhu práce v USA, keď miera nezamestnanosti klesla na najnižšiu úroveň za posledné tri roky a počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti minulý týždeň klesol o 15 tisíc na 358 tisíc žiadostí, čo prekonalo očakávania poklesu na 370 tisíc nových žiadostí. Ekonomika USA by podľa odhadov v tomto roku mala vzrásť o +2.2 % oproti +1.7 % za rok 2011 a to zmenšuje averziu voči riziku v radách investorov. Koniec sveta sa ešte stále nekoná.

Na grafe môžeme vidieť vývoj ceny striebra, ktoré má za sebou takmer 30-percentnú rally. Momentálne sa nachádza tesne pod 200-dňovým kĺzavým priemerom, čo je úroveň rezistencie. V prípade jej prelomenia sa striebru otvára cesta k hodnote okolo 38 USD/o.z.

Boris Penev

analytik portálu forex.sk

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 13:33