StoryEditor

Kým nás voľby nerozdelia

Rok 2012 bol ako rozpadajúce sa manželstvo. Ešte v marci tohto roka si väčšina Slovákov myslela, že v manželskej poradni sa všetky problémy vyriešili. Že vzťah vlády a občana je zachránený. No nebol.

Začali sa nové problémy a ako to všetci poznáme, s vynáraním sa nových sa začíname viac „rýpať“ aj v tých starých. Ešte viac ako doteraz nám bolo vsugerovávané, že musíme byť štedrejší voči našej polovičke, ktorá nám však nechcela otvorene priznať, že peniaze potrebuje na vydržiavanie niekoho tretieho. Polovička sa ukázala ako výborný manipulátor. Bez veľkých problémov sme jej „zožrali“ vyššie dane, vyššie odvody, to, že si na svojich vlastných účtoch v II. dôchodkovom pilieri nasporíme menej a viac zostane „partnerovi“, či zmeny v Zákonníku práce, ktoré nie sú príliš po chuti zamestnávateľom. A tak je dosť pravdepodobné, že na to doplatia samotní zamestnanci. Ale veď, má to byť pre blaho nášho vzťahu do budúcnosti.

Aby sme však v tomto klbku nezabudli ani na toho tretieho. Ten si, po rokoch, veľmi nadnesene povedané, vylihovania pod slnečnými lúčmi uvedomil: hups, mám problém a potrebujem pomoc. A eurozóna, či lepšie povedané Nemecko, je ešte väčší manipulátor, ktorého však, ruku na srdce, potrebujeme. Tak ho poslúchame, ak nechceme mať doma problém.

Ako to už však v každom vzťahu býva, aj tak si nakoniec zapamätáme iba to dobré. A v to asi verí aj náš partner. A my mu dávame viac času na nápravu chýb. S novým rodinným rozpočtom to však nevyzerá ružovo a už dnes nám bolo povedané, že to ťažšie nás ešte len čaká.

Predbežne máme nové súdne pojednávanie vo veci rozvodu manželstva stanovené na rok 2016. Tak uvidíme, či nám naša polovička začne v novom roku prejavovať viac lásky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 09:32