StoryEditor

Holubičie povahy

25.09.2003, 00:00
rámci boja za Európsku úniu a proti nej sme už boli svedkami nejedného verejného vystúpenia jednotlivcov i kolektívov. Rovnako sme veľmi často počuli spory okolo zavedenia eura v tom ktorom štáte. Položiť však za euro život, a dokonca zbytočne, je predsa len veľmi silná káva.

V rámci boja za Európsku úniu a proti nej sme už boli svedkami nejedného verejného vystúpenia jednotlivcov i kolektívov. Rovnako sme veľmi často počuli spory okolo zavedenia eura v tom-ktorom štáte. Položiť však za euro život, a dokonca zbytočne, je predsa len veľmi silná káva. A stalo sa to vo Švédsku, v krajine, po ktorej vzore sme ešte donedávna poškuľovali. Obľúbená politička, ministerka zahraničných vecí Anna Lindhová, podľahla následkom útoku tri dni pred referendom o zavedení eura v tomto severskom štáte. Pravda, proti výčinom pomätencov a vrahov nie je žiadna krajina imúnna, či už hovoríme o demokracii alebo totalite. Slovensko navyše zdanlivo chráni akási povesť holubičieho národa. Zrejme je štatisticky dokázané, a ukazuje to aj každodenná politická prax, že na priemernom Slovákovi možno i drevo rúbať. A tak sa aj na ňom rúbe, piluje, vŕta... Ale pozor! Nie každý z nás je priemerný Slovák. A čo sa týka tej holubičej povahy -- zahľaďte sa niekedy pozorne hoci len na také mestské holuby. Za hrsť odrobiniek sú schopné navzájom si siahnuť na život. Takže -- žiadne ilúzie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 06:41