StoryEditor

Ľuďom nedochádza, aká je to nuda, byť bohatý

22.11.2014, 23:00

Anglický herec John Cleese má dosť vtipkovania o sexe, pijatikách a kluboch. Hoci sa humor v dnešnej dobe točí hlavne okolo týchto tém, pri vtipkovaní by podľa neho bola vhodná väčšia dávka inteligencie. Cleese, ktorý je známy vďaka seriálu Lietajúci cirkus Montyho Pythona, tento rok oslávil 75. narodeniny. Jeho show sa venovala humoru, ktorý vyžadoval určité vzdelanie, avšak niektoré výstupy, ako napríklad Mŕtvy papagáj, boli veľmi jednoduché. Herec k tomu hovorí: "Mali sme veľmi múdrych fanúšikov. Ak by súťažili s fanúšikmi Rolling Stones, myslím, že by tí naši vyhrali. "

Cleese sa stále venuje písaniu, hraniu vo filmoch a sólo vystúpeniam. Sťažuje sa na to, aký dopad má dnes na humor politická korektnosť. Humor by podľa neho mal byť niekedy "nevhodný", pretože potom poukazuje na to, že sa nesprávame tým najlepším spôsobom. Jeho dcéra Camilla sa živí ako stand up komička a Cleese tvrdí, že je v depresii z toho, ako veľmi je jej humor zameraný na sexualitu. Mladá generácia podľa neho nemá dosť zvedavosti ohľadom vecí, ktoré sa priamo netýkajú jej života. "Všeobecne panuje názor, že ak ma to priamo neovplyvňuje, nemá zmysel sa o to zaujímať. Ľudia, ktorí sa zaujímajú sami o seba, ale nikdy nebudú mať dosť energie na to, aby sa vysporiadali s problémami sveta a iných ľuďí, "tvrdí herec.

Humor v "Monty Python" bol často zameraný na sociálny status rôznych skupín ľudí. Herci sa vraj pritom domnievali, že sociálne rozdiely časom zmiznú as ním aj celá táto téma. Cleese však hovorí, že keď navštívil Spojené štáty, bol prekvapený tým, koľko času ľudia venujú peniazom. "Veľký majetok tam so sebou prináša nejaký pocit morálnej nadradenosti, ale väčšina toho, čo robíme pre získanie peňazí, je podľa mňa veľa nudná. Čo sa týka bohatstva, ľuďom nedochádza, aká veľká nuda to je, "hovorí komik.

Sám Cleese je finančne úspešný a veľmi otvorene sa vyjadruje najmä k svojim alimentom. Výživné platí trom bývalým manželkám a tej poslednej musel zaplatiť 20 miliónov dolárov. V roku 2011 tak pomenoval svoju show "Výživná Tour", pretože vraj musel zarobiť peniaze na svoj rozvod. Teraz je herec štvrtýkrát ženatý a žije v Londýne. Zaujíma sa okrem iného o to, ako podporiť kreativitu tak, aby mohli vznikať relácie, ako bol "Monty Python". Vo svojich spomienkach uvádza, že ho tvorila "podivná skupina ľudí, ktorí boli úplne rozdielni". Nakoniec vraj pochopil, že práve táto rozdielnosť predstavovala základ úspechu. Skupina komikov sa ale po svojom rozpade už k ďalším vystúpením v podstate nechýbala, výnimkou bolo nedávne vystúpenie v Londýne. "Takmer nikdy sme sa na ničom nezhodli a medzi rokmi 1980 až 2014 sme tak neurobili ani jedno vystúpenie," hovorí Cleese.

01 - Modified: 2007-01-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: TIP DŇA
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-11 13:17:55 - Feat.: - Title: Superbohatí Belgičania: Približne 70 rodín má majetok v hodnote 23 miliárd eur 05 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-patrie, menuAlias = komentare-patrie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 11:36