StoryEditor

Hnedý mor prepukol. Banská Bystrica je pacient nula

24.11.2013, 00:48

Demokratickí politici, sprava doľava, sa výnimočne zhodli: Kotlebu sa báť netreba. Tak sa teraz nepekne zľakli.

Aj keď si za bystrický debakel budú Fico s Frešom navzájom ďakovať, nemajú za čo. Každý z nich statočne priložil ruku k dielu. Fico svojimi svalnatými rečami, že Kotleba nemá šancu, ktorými dôkladne demotivoval voliča ľavice, aby v takýto hnusný deň vôbec vyliezol z domu. Frešo a zvyšok pravice tým, že odmietli podporiť Maňku, čím Kotlebu pred svojím voličom legitimizovali.

No to by ešte samé o sebe nestačilo.

Krátkozrakosť, ktorú preukázali, hoc vyhorení, zdiskreditovaní a neschopní, no predsa len demokratickí politici, je typická pre celú ich politiku. Nedokážu pracovať tak, aby bolo po nich vidno viac celospoločenského úžitku ako korupčných káuz a morálnej devastácie. Nedokážu myslieť ďalej, ako po ďalšie voľby. A keďže sa demokrati, všetci, bez ohľadu na ich stranícku príslušnosť, ukazujú ako zlá voľba, ľudia v Banskej Bystrici sa rozhodli využiť demokratický proces a zvoliť si niečo iné, ako demokraciu.

Aj keď bystrický župan zrejme vymení uniformu za oblek a trochu skultivuje slovník, nikdy neprestane byť ľudákom. Má riešenia všetkých otázok – konečné riešenia. Zatiaľ ho zamestnáva hlavne rómska otázka, ale nepochybne má množstvo ďalších otázok. Otázku socialistov. Otázku Maďarov. Otázku Židov. Otázku demokratov. Otázku intelektuálov. Otázku nezamestnaných. Otázku bezdomovcov. Otázku podnikateľov. A nakoniec aj otázku protislovenských Slovákov.

Nie na každú z týchto otázok musí byť Kotlebovou odpoveďou stará dobrá osvedčená vápenka v Nemeckej. Bolo by treba napríklad hromadu ľudí, aby len krompáčmi a lopatami postavili diaľnice. Ale keď to zvládol Adolf Hitler s protinemeckými Nemcami, prečo by nemohol aj Marián Kotleba s protislovenskými Slovákmi?

Našťastie bude Marián Kotleba len županom, aj to bez jediného poslanca v zastupiteľstve. Hlavne na jeho šťastie. Lebo kto nemôže nič robiť, nemôže robiť ani chyby, no môže veľa a nahlas rečniť o tom, čo všetko by urobil, keby mohol. Napríklad, keby mu dal volič dôveru aj vo významnejších voľbách.

"Nie je to problém nášho kraja, ale celoslovenský problém, ktorý bude potrebné riešiť. Myslím si, že je to protest proti niečomu," poznamenal porazený Maňka. Od neho to svedčí o nečakanej prezieravosti. Áno, bol to protest, proti Maňkovi, Kaníkovi, Ficovi i Frešovi a vôbec všetkým politikom, na celom Slovensku. Bystričania nie sú ani lepší ani horší ako obyvatelia ostatných krajov. Akurát má Kotleba trvalý pobyt u nich.

Keby kandidoval Kotleba v prezidentských voľbách, mohol by nepekne zamiešať karty. Aj hlava štátu sa volí v dvoch kolách, a nemaľujme si to naružovo: Kotlebu by v nich dokázal poraziť len Fico.

Banskobystrický kraj je „pacient nula“. Ak sa v demokratických politikoch nepreberie pud sebazáchovy, pokapú na hnedý mor. A väčšina z nás s nimi.

01 - Modified: 2005-09-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mám taký sen
01 - Modified: 2022-05-02 15:04:15 - Feat.: - Title: Kotlebu jednohlasne opäť zvolili za šéfa ĽSNS. Strana označila stratu jeho mandátu za protiústavnú 02 - Modified: 2022-04-29 09:17:06 - Feat.: - Title: Prezidentku nazýva slúžkou, slovník prokremeľských webov je jej blízky. Kto je Kotlebova náhradníčka? 03 - Modified: 2022-04-26 14:58:59 - Feat.: - Title: Kotleba sa iba tvári, že nechápe Ústavu 04 - Modified: 2022-04-26 12:16:27 - Feat.: - Title: Kotleba sa márne snažil dostať do parlamentu, na vrátnici ho otočili 05 - Modified: 2022-04-26 15:05:28 - Feat.: - Title: Kotlebovi nepomohlo ani dobýjanie sa do parlamentu. Definitívne skončil aj klub ĽSNS
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
02. máj 2024 20:53