archív
StoryEditor

Protimonopolný úrad schválil Karlovarským minerálním vodám prevzatie PepsiCo na Slovensku

22.08.2018, 11:34
Autor:
redred
Predtým zaznel aj súhlas z Maďarska.

Slovenský protimonopolný úrad udelil povolenie skupine Karlovarských minerálních vod (KMV) pre získanie licencie a prevzatie aktív spoločnosti PepsiCo na Slovensku. V máji získala skupina KMV súhlas príslušného úradu v Maďarsku.

Skupina KMV v januári 2018 oznámila, že sa stávajú výhradným franchisantom a distribútorom nápojov a občerstvenia spoločnosti PepsiCo v Českej republike, Maďarsku a na Slovensku a odkúpi existujúce podniky PepsiCo v týchto krajinách, s tým, že transakcia podlieha schváleniu príslušných protimonopolných úradov.

Na Slovensku získala skupina KMV povolenie teraz, maďarský protimonopolný úrad svoj súhlas s prevzatím tamojších aktív vyjadril v máji. V Českej republike schvaľovací proces k prevzatiu príslušných podnikov PepsiCo ešte prebieha.

Teraz, keď už vo dvoch z troch krajín príslušné úrady potvrdili svoj súhlas s prevzatím jednotlivých podnikov PepsiCo, verím, že v  najbližších mesiacoch pozitívne dopadne aj schvaľovací proces v Českej republike a budeme tak môcť celú transakciu úspešne dokončiť,“ komentuje ďalší významný posun v transakcii Alessandro Pasquale, generálny riaditeľ spoločnosti KMV.

Na Slovensku je skupina KMV lídrom na trhu prírodných minerálnych vôd.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 14:04