StoryEditor

TV víkend v politike: Prieskum o zadĺženosti štátu aj superduel expremiérov

25.08.2023, 17:17
Autor:
michmich

Politické relácie sa predbiehajú, kto ponúkne atraktívnejší diskusiu. V jednej relácii budú traja slovenskí premiéri.  Danko sa chstá do dvoch diskusií a v oboch si sadne proti liberálom.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Verejnoprávny rozhlas odvysiela naživo v sobotu 26. augusta od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko politickú diskusiu Sobotné dialógy. Reláciu si ale môžete pozrieť aj v televízii, a to konkrétne vo vysielaní spravodajskej :24.

Hosťami moderátorky Martiny Jančkárovej budú volebné líderky dvoch príbuzných strán. A to  Erika Jurinová z koalície strán OĽANO A PRIATELIA, Kresťanská únia a ZA ĽUDÍ a líderka strany Demokrati Andrea Letanovská.

Riešiť budú spolu aktuálnu politickú situáciu, odprezentujú svoje  postoje k aktuálnym výzvam v súvislosti so zahranično-politickým dianím, ale moderátorka bude zisťovať aj ich tipy na možné scenáre a výzvy politického vývoja na Slovensku po voľbách.

image

V politike.

V politike

Situácia na Slovensku je napätá. Blížia sa predčasné parlamentné voľby, no medzitým vychádzajú na povrch nové kauzy. Doterajší riaditeľ SIS Michal Aláč skončil vo funkcii, v akcii Rozuzlenie NAKA obvinila známe osoby a doznieva aj akcia Ezechiel 7. Ako sa bude situácia ďalej vyvíjať?

O týchto témach, ale aj blížiacich sa voľbách a k prieskumoch sa vyjadria budú v nedeľu 27. augusta v relácii V politike Michal Šimečka, predseda Progresívneho Slovenska a Andrej Danko, predseda Slovenskej Národnej Strany.

Tento týždeň diskusiu bude moderovať Rastislav Iliev. Sledujte V politike v nedeľu o 11:00 hodine.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Druhou nedeľnou diskusiu bude O 5 minút 12 v nedeľu 27. augusta od 11:55 hodiny na Jednotke, ale objaví sa aj vo vysielaní RTVS :24. Marek Makara bude počas hodiny diskutovať s tromi premiérmi, pritom jeden z nich bude ten aktuálny a dvaja bývalí.

V prvej časti relácie bude hosťom diskusie poverený predseda vlády SR Ľudovít Ódor, ktorý zhodnotí svojich 100 dní vlády, doterajšie výzvy a výkon vládnutia, ale aj situáciu v bezpečnostných zložkách a vplyv na dôveru ľudí v štát a spravodlivosť. S moderátorom rozoberú aj témy ako zmeny na pohotovostiach, kompenzácie pre samosprávy a energeticky náročné firmy a aj stav verejných financií a možnosti ich ozdravenia.

V druhej časti relácie pôjde rozhodne o vyostrenú reláciu, keďže do diskusných  kresiel sa posadia bývalý premiér a predseda strany Demokrati Eduard Heger a rovnako bývalý premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Diskutovať budú na témy ako pozície k riadeniu štátu, vývoj v bezpečnostných zložkách a riešenia pre stabilizáciu situácie a stav a nakladanie s verejnými financiami a možnosti ich konsolidácie.

image

Na telo.

Na telo

O aktuálnych kauzách, vojne na Ukrajine aj predvolebnej kampani a povolebnej spolupráci sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 27. augusta 2023 v relácii Na telo rozprávať s predsedom SaS Richardom Sulíkom a šéfom SNS Andrejom Dankom.

Okrem toho Na telo prinesie aj exkluzívny prieskum o zadlženosti štátu, ktorý ukáže, aká časť voličov chce od vlády, aby šetrila a aká považuje pomoc ľuďom za dôležitejšiu než deficit.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 15:16