StoryEditor

Víkendové diskusie: Spory o dôchodkoch i to, či bude Pellegrini kandidovať na prezidenta

01.12.2023, 18:44
Autor:
michmich

Na telo tiež prinesie exkluzívny prieskum agentúry FOCUS o prezidentských voľbách, ktorý ukáže ako by aktuálne dopadlo 2. kolo.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

RTVS uvedie jedinú sobotnú politickú diskusiu v tradičnom čase naživo v sobotu 2. decembra od 12:10 hodiny v Rádio Slovensko, ale pozrieť si ju budete môcť aj vo vysielaní RTVS :24. Hosťom moderátorky Anny Vargovej bude predseda Vlády Slovenskej republiky a predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Témy ich diskusie budú konsolidácia rozvrátených verejných financií a sociálny zmier, hodnotenie prvých krokov pri vládnutí, napĺňanie sľubov, ale aj pozície strán pred prezidentskými voľbami a rozoberú spolu aj aktuálne dianie.

image

V politike.

V politike

Moderátor Richard Dírer bude moderovať na ta3 prvú nedeľnú diskusiu rozdelenú na dve časti. Do prvej pozval do štúdia predsedu NR SR a predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho, s ktorým rozoberú, či u predsedu parlamentu už padlo rozhodnutie, že bude kandidovať na prezidenta, no pobavia sa aj o aktuálnej situácii v koalícii a nevynechajú ani personálne výmeny novej vlády. 

V druhej časti bude na tému - samosprávy zbytočne míňajú peniaze na drahý plyn a elektrinu - diskutovať poslanec NR SR, podpredseda strany SaS a a expert tejto strany pre energetiku Karol Galek a a poslanec NR SR za stranu Hlas-SD Kamil Šaško. 

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Verejnoprávny vysielateľ prinesie pre divákov druhú nedeľnú politickú diskusiu a to 3. decembra od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24. Moderátor Marek Makara privíta v štúdiu predseda NR SR a predseda strany Hlas-SD Petra Pellegriniho a podpredsedu NR SR a predseda hnutia PS Michala Šimečku.

Dramaturgia relácia si pre nich pripravila do diskusie témy ako riadenie štátu, prvé kroky pri vládnutí a stabilita koalície, príprava štátneho rozpočtu, ale aj pomoc v súvislosti so zdražovaním a v neposlednom rade budú otázky smerovať aj na aktuálne politické témy.

image

Na telo.

Na telo

Vláda musí vyriešiť spor o dôchodkoch. SNS odmieta plán na zrušenie rodičovského na úkor trinásteho. Ministerstvo financií ale avizuje, že na oba peniaze v rozpočte nie sú. Politická scéna začína debatu o zmene volebného systému. Zatiaľ čo väčšina opozície tvrdí, že koalícia sa chce „zabetónovať“, KDH pripúšťa, že novelu ústavy podporí.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 3. decembra 2023 v relácii Na telo rozprávať s podpredsedom parlamentu a predsedom strany SNS Andrejom Dankom a predsedom KDH Milanom Majerským.

Na telo tiež prinesie exkluzívny prieskum agentúry FOCUS o prezidentských voľbách, ktorý odpovie aj na otázku ako by dopadlo 2. kolo medzi Petrom Pellegrinim a Ivanom Korčokom. Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 16:08