StoryEditor

Bauer mení nákup digitálnej audioreklamy. Najväčšou výhodou audioXi je jednoduchosť a presne cielenie

09.01.2024, 11:00
  • Na trh uvádza svoj unikátny produkt audioXi, ktorý zjednodušuje nákup a dokáže efektívne osloviť široké publikum.
  • O tom, ako to celé funguje a prečo sa systém otvára aj pre ďalších lokálnych hráčov, hovorí pre Stratégie Commercial Director Bauer Media Group Lenka Čamborová.
  • V rozhovore tiež prezradí, čo spadá pod digitálnu audio reklamu a ako sa tento trh vyvíja. 

Čo si máme predstaviť pod názvom digitálna audio reklama?

Audio reklama alebo zvuková reklama sa spúšťa iba v online prostredí používateľom, ktorí počúvajú streaming rádií alebo podcasty cez internet. Môže to byť cez počítač, aplikáciu v telefóne, tablete, na smart speakri a podobne. Do digitálnej audio reklamy zahŕňame reklamu v streamoch rádií, podcasty, ale môže to byť aj hudobný streaming alebo in-game audio. Ide o dynamicky vkladanú reklamu vo formáte pre-roll, mid-roll alebo post-roll.

Aký veľký je tento trh a ako sa vyvíja?

Trh digitálnej audio reklamy rastie každý rok. Podľa IAB Slovakia v prvom polroku 2023 medziročne narástol o 22 percent a má ďalší potenciál rastu. Aktuálne výdavky do digitálnej audio reklamy sú na úrovni len okolo dvoch miliónov eur, čiže priestor pre klientov a možnosť vyznieť je veľmi vysoká. Čo sa týka Európy, tu je audio reklama objemom úplne inde – podľa IAB Europe audio reklama zaznamenala v roku 2022 najsilnejší rast zo všetkých digitálnych formátov – o viac ako 22 percent na hodnotu 0,7 miliardy eur.

Slovensko je v počúvaní médií pomerne konzervatívnou krajinou. Oplatí sa zadávateľom cieliť práve cez digitálne audio?

Naopak, celková počúvanosť rádií je viac ako 90 percent Slovákov a rádio ako mediatyp má extrémne vysoký reach. Audio ako také poskytuje klientom množstvo výhod, najmä v dobe takej náročnej na vizuálne vnemy. Čo...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-01-25 15:44:10 - Feat.: - Title: Ivan Antala: Podcasty sú pre nás strategická záležitosť, ale nie je to profitabilný biznis 02 - Modified: 2023-12-01 12:46:57 - Feat.: - Title: Veľká vizuálna zmena Bauer Media Group. Mediálna spoločnosť dostala nový dizajn
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 08:37