Hostia prvých novoročných víkendových politických diskusií.
StoryEditor

Víkendové diskusie aj o sile protestov, prezidentských voľbách, či nehode Danka

12.01.2024, 21:07
Autor:
michmich

Po vianočnej a novoročnej prestávke sa vracajú do vysielania víkendové politické relácie už v plnej sile.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Jedinú sobotnú politickú diskusiu prinesie telerozhlas naživo v sobotu 13. januára od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní RTVS :24.

V prvých Sobotných dialógoch v tomto roku budú diskutovať predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá SNS Roman Michelko a predseda poslaneckého klubu v NR SR z koalície SLOVENSKO, ZA ĽUDÍ, KÚ Michal Šipoš.

Debatovať budú o rokovaniach NR SR, v ktorej v pléne aktuálne dlhé hodiny hovorí ku predloženým návrhom zákonov o rušení špeciálnej prokuratúry a znižovaní trestov za krádeže či korupciu len opozícia. No rozoberú aj pozície strán pred prezidentskými voľbami a dotknú sa aj aktuálnych politických tém.

Do rozhlasu sa znovu z televízie vracia Marta Jančkárová, ktorá bude tento víkend v rozhlasovom štúdiu spovedať spomínaných dvoch politikov.  

image

V politike.

V politike

"Bitka ide do finále. Padnúť má špeciálna prokuratúra, kradnúť sa má dať za nižšie tresty a do hry vstupuje aj zrušenie NAKA. Skončia sa na Slovensku zločiny alebo sa skončí len ich vyšetrovanie?," píše ta3 na svojej stránke ku obsahu svojej prvej novoročnej politickej relácie V politike. 

K aktuálnym témam budú v nedeľu 14. januára diskutovať minister spravodlivosti za stranu Smer-SD Boris Susko a poslankyňa a exministerka spravodlivosti za SaS Mária Kolíková. V štúdiu ich privíta o 11:00 hodine Richard Dírer. 

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Aj druhú verejnoprávnu politickú diskusiu odvysiela telerozhlas naživo, no tentoraz v nedeľu 14. januára od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24. 

Moderátor Marek Makara bude debatovať s podpredsedom NR SR a predsedom strany SNS Andrejom Dankom a podpredsedom NR SR a predsedom hnutia PS Michalom Šimečkom. No bude zaujímavé sledovať ako sa zachová samotný Andrej Danko, ktorý v piatok spôsobil rozruch nehodou, v ktorej vrazil do semafóru, z miesta nehody ušiel a neprivolal ani políciu. 

Obaja politici by mali podľa telerozhlasu viesť spolu s moderátorom debatu na nasledujúce témy: Ako vnímajú svoje pozície k navrhovaným zmenám legislatívy v NR SR, stratégie ich strán pred prezidentskými voľbami a rozobrať by mali aj aktuálnu politickú situáciu.

image

Na telo.

Na telo

Poslanci tento týždeň začali rozpravu o rušení špeciálnej prokuratúry a znižovaní trestov za krádeže či korupciu. Opozícia pokračuje v organizovaní protestov a upozorňuje na riziko stopnutia eurofondov.

Predseda parlamentu tento týždeň vyhlásil termín prezidentských volieb. Stále však nie je isté, kto všetko bude kandidovať. Koalícia sa bude musieť zaoberať aj nehodou Andreja Danka.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 14. januára v relácii Na telo rozprávať s podpredsedom Hlasu-SD Richardom Rašim a podpredsedom Progresívneho Slovenska Michalom Trubanom.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 08:41