Miniséria o živote Ivety Bartošovej prichádza na obrazovky Markízy. Štartuje už v sobotu 20. apríla.
StoryEditor

Sobotné večery budú patriť československej popovej ikone. Iveta mieri z Voyo do Markízy

19.04.2024, 13:31
Autor:
redred

Prvých šesť epizód série, ktorá mapuje dve dekády života a kariéry Ivety Bartošovej, uvidíte počas troch sobotných večerov. TV Markíza seriál uvádza na 10. výročie jej tragického úmrtia.

Televízia Markíza mimoriadne zaraďuje do vysielania životopisnú minisériu Iveta z dielne Voyo Originál. Prvých šesť epizód série, ktorá mapujedve dekády života a kariéry jednej z najslávnejších československých popových ikon,uvedie v exkluzívnej televíznej premiére počas troch sobotných večerov, vždy v dvoch častiach za sebou so začiatkom o 20:30 hodine, a to už od zajtrajšieho večera, soboty 20. apríla 2024.

image

Iveta bartošová. 

Už o pár dní uplynie presne desať rokov, odkedy nás navždy opustila československá spevácka legenda Iveta Bartošová. Zároveň by sa v rovnakom mesiaci dožila 58 rokov. Práve preto sa diváci a diváčky TV Markíza môžu tešiť na špeciálne uvedenie dvoch trojdielnych sérií úspešnej životopisnej minisérie Iveta.

image

Prvé dve časti minisérie Iveta v réžii Michala Samira uvedie Markíza už tento víkend. 

„Mimoriadnou televíznou premiérou jedného z našich najúspešnejších Voyo Originálov si chceme v prvom rade uctiť pamiatku nezabudnuteľnej speváckej legendy Ivety Bartošovej, ktorá sa nezmazateľne zapísala do histórie populárnej hudby a ktorej tvorba ovplyvnila životy mnohých Čechov a Slovákov,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

image

Ivetu hrá Anna Fialová. 

Miniséria scenáristu a režiséra Michala Samira sleduje príbeh začiatku kariéry Ivety Bartošovej a jej vzťahu s hudobníkom Petrom Sepéšim v osemdesiatych rokoch 20. storočia.

image

Miniséria Iveta, mapujúca štart kariéry Ivety Bartošovej.

Ivetin (Anna Fialová) príbeh rozpovie od prvých speváckych krokov v rodných Beskydách, kedy spolu so svojou sestrou Ivanou (Eliška Křenková) začína navštevovať školský zbor, cez prelomové vystúpenie na festivale Mladá píseň v Jihlave, jej partnerstvo s Petrom Sepéšim (Vojtěch Vodochodský) a vznik kolosálneho hitu Knoflíky lásky.

image

Ivetu hrá česká herečka Anna Fialová.

Zo dňa na deň sa z oboch spevákov stáva národom milovaný pár. Okrem exponovaného vzťahu so speváckym kolegom sa miniséria zameriava aj na Ivetin rodinný život, jej rodičov Svatavu a Karla hrajú Alena Mihulová a Miroslav Hanuš.

image

Anna Fialová a Oskar Hes ako Iveta Bartošová a Rudolf Hrušinský najmladší.

Popri výnimočnej televíznej premiére minisérie Iveta sa diváci a diváčky Markízy môžu tešiť aj na trojdielnu dokumentárnusériu Málo mě znáš, ktorá zavŕši mimoriadne vysielanie v sobotu 4. mája 2024. Dokument, okrem mnohých výpovedí kolegov a priateľov Ivety Bartošovej, prinesie aj osobné spomienky Artura Štaidla na svoju mamičku a autentický pohľad na fungovanie československého šoubiznisu.

image

Do ponuky streamovacej služby Voyo pribudol trojdielny dokument Málo mě znáš, ktorý prinesie nový pohľad na život a kariéru Ivety Bartošovej od osemdesiatych rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:31