Webnode
StoryEditor

HR revolúcia v IT spoločnosti

05.09.2019, 12:12
Autor:
TSTS
Malý počet žien v IT je minulosťou! V spoločnosti Webnode tvoria viac než polovicu zamestnancov. Spoločnosť Webnode búra mýt o tom, že v IT firmách pracujú prevažne muži. Vo Webnode, ktorý je nástrojom pre tvorbu webových stránok, majú dnes ženy prevahu. Z takmer 130 zamestnancov spoločnosti tvorí ženské osadenstvo až 52 %.

Momentálne vo Webnode pracuje 128 ľudí, z toho 67 žien.  Zastúpenie majú aj v najužšom vedení, a to 29 % z managementu. V oddelení webdesignu a v produktovom tíme tvoria ženy takmer polovicu zamestnancov ( 47 % ). Nežnejšie pohlavie dokonca prevláda v tvorbe a vedení PPC kampaní a online marketingu, kde je v tíme 65 % žien.

„V posledných rokoch evidujeme nárast počtu žien vo firme, a to aj na špecifických technických pozíciách, kde to v minulosti bolo skôr výnimkou. Ženy už považujú IT technológie za bežnú súčasť svojho života a práca s nimi im je bližšia,“ prezrádza HR manažérka Webnode Zuzana Marková. „Sme otvorení tomu, aby tento trend pokračoval – zmiešané tímy sú kreatívne a dosahujú výborné výsledky. Súčasný stav sme dosiahli úplne prirodzene, nerobíme žiadne špeciálne náborové kampane cielené na ženy. Jednoducho sa ženy o zamestnanie v IT začali zaujímať viac,“ dodáva Zuzana Marková.

Spoločnosť Webnode ponúka šablóny pre rýchlu, pohodlnú a bezproblémovou tvorbu vlastnej webovej stránky. Pre jej založenie užívatelia potrebujú len niekoľko minút a nemusia mať žiadne špeciálne technické znalosti. Celkovo na platforme Webnode funguje viac než 30 miliónov stránok po celom svete.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 06:27