Better Call Saul.Twitter//
StoryEditor

Better call Saul nemusí byť koniec Breaking Bad. Sú tvorcovia nalomení pokračovať v tvorbe?

Alexandra Ševčíková29.07.2022., 10:00h

Spin-off populárneho a najlepšie hodnoteného seriálu Breaking Bad sa blíži ku koncu. Filmový producent Dan McDermott prezradil, že dvere AMC budú vždy otvorené pre ďalšie projekty z tohto filmového sveta. Všetko závisí od tvorcov.

Lajkuj Brainee.sk na

Len prednedávnom sme ťa informovali o tom, že legendárny seriál Breaking Bad opustí Netflix. Smútok fanúšikov zvyšuje aj blížiace sa finále šiestej a zároveň poslednej série Better Call Saul. Avšak nemusíš smútiť, ak si si zamiloval postavy z tohto filmového sveta, je možné, že sa dočkáme ešte pokračovania.

Producent Dan McDemortt v rozhovore pre Variety povedal, že dvere AMC sú vždy otvorené pre ďalší spin-off, pričom je na tvorcoch Vince Gilligan a Peter Gould, aby to zrealizovali. „Môžem vám povedať, že ak by som mohol urobiť čokoľvek, aby som povzbudil Vincea a Petra, aby pokračovali v tomto vesmíre, urobil by som to,“ povedal.

image

Better Call Saul.

Twitter/better Call Saul/

Vo filmovo svete Breaking Bad a Better Call Saul nie je núdza o postavy, o ktorých chcú fanúšikovia vedieť viac. Dokonca aj herečka Rhea Seehorn, ktorá stvárnila Kim, naznačila, že tvorcovia by mohli v budúcnosti zvážiť rozpovedanie príbehu jej postavy. Dokonca aj keď ešte nie je jasné, čo sa jej môže alebo nemusí stať vo finále seriálu. V rozhovore pre Deadline povedala: „Viete, Peter a Vince verejne povedali, že aj keď majú pocit, že existujú príbehy, vrátane môjho, v ktorých sa oplatí pokračovať, chcú od tejto franšízy nachvíľu odstúpiť.“

Čo môžeš od finále čakať?

Aj keď je budúcnosť tohto filmového vesmíru ešte nejasná, tak stále nás čaká zopár dielov do grandiózneho finále. Fanúšikov však už od skončenia Breaking Bad zaujímalo, kedy sa seriál Better Call Saul prepletie s časovou osou Breaking Bad. Peter Gould už potvrdil, že obľúbené postavy Waltera Whita (Bryan Cranston) a Jessyho Pinkmana (Aaron Paul), sa v tejto sérii konečne objavia, píše portál MensHealth.

V Better Call Saul začína Saul Goodman z Breaking Bad ako právnik s dobrým srdcom známy ako Jimmy McGill. Stáva sa z neho Saul Goodman, aby sa dostal z tieňa svojho brata Charlesa McGilla. Nanešťastie jeho kľukatá cesta stať sa veľkým právnikom je zradná a vedie ho k tomu, aby sa zaplietol s mexickým kartelom. Na jeho príkazy napríklad prinesie peniaze na kauciu z púšte alebo poruší zákon, aby oslobodil zločincov.

Gould povedal Entertainment Weekly: „Nemyslím si, že sa na Breaking Bad budete pozerať rovnakým spôsobom, keď uvidíte celú túto sezónu.“ Teraz je čas pozrieť sa, ako si Saul nájde cestu do časovej osi Breaking Bad, ktorá ho vytvorila.

Ako sa prepoja časové osi Better Call Saul a Breaking Bad?

Príbeh Better Call Saul je rozdelený medzi dve časové línie: pred Breaking Bad a po ňom. Druhá časová os je Saulov život po jeho presťahovaní z Albuquerque v Novom Mexiku na konci Breaking Bad. V tejto budúcej časovej osi je zamestnancom Cinnabon s menom Gene Takovic žijúcom v Omahe v Nebraske. Pri pohľade na to, ako sa väčšina Better Call Saul odohráva pred udalosťami Breaking Bad, Saul netuší, kto sú Walt a Jesse, ti môže napadnúť, že ako to tvorcovia prepoja. Ale v najnovšej epizóde je Saulov Breaking Bad život stručne zobrazený vďaka zvedavému taxikárovi menom Jeff (Pat Healy), píše portál MensHealth

Je to práve Jeff, kto sa približuje k Genovi v epizóde Magic Man s hrozbou zabalenou do úsmevu, keď núti maskovaného zneucteného právnika priznať, že je v skutočnosti Saul Goodman. Genov príbeh je vyrozprávaný iba v Better Call Saul, ale je výsledkom časovej osi Breaking Bad. Takže, keď Jeff prinútil Genea priznať, že je Saul, je to prvýkrát, čo bola postava vytvorená v tomto seriáli a plne realizovaná v Breaking Bad, uvedená aj v časovej línii po Breaking Bad.

V nedávnej epizóde šiestej série „Nippy“ sa Gene snaží dostať z tejto ťažkej situácie pomocou triku sociálneho inžinierstva, vďaka ktorému sa Slipping Jimmy stal nočnou morou súdnych sporov. Naláka Jeffa na zložitý plán na vykradnutie obchodného centra, pričom ho tajne zapletie do nelegálnych aktivít, ktorými ho môže vydierať. Utíšiuje Jeffovu nervozitu z toho, tým, že mu povie, ako sa mu podarilo, aby päťdesiatročný stredoškolský učiteľ chémie mal „hromadu peňazí veľkú ako Volkswagen“. Týmto momentom vstupuje Walter White do Better Call Saul.

image

HBO Max a Netflix sťahujú populárne seriály aj filmy. Prídu Slováci aj o Harryho Pottera?

Čo sa môže ešte stať?

Začiatkom sezóny sme zistili, že šéf El Polo Loco Lalo Salamanca a Saulov častý nepriateľ Howard Hamlin boli obaja pochovaní na stavenisku pre mega laboratórium, ktoré Gus používal v Breaking Bad na varenie ton pervitínu na predaj cez Nové Mexiko, vysvetľuje portál MensHealth. Ich pohreb tiež potvrdzuje, že tieto dve hlavné postavy Better Call Saul boli v Breaking Bad priamo pod našimi nosmi (a Waltovými a Jesseho nohami) po celý čas. 

Premiéra poslednej sezóny Better Call Saul tiež nestrácala čas implicitným spojením dvoch svetov z úvodnej scény. Prvých päť minút premiérovej epizódy nás vítajú sťahováci, ktorí vyprázdňujú niečo, čo vyzerá ako honosný majetok, ktorý kedysi vlastnil Saul. Upratujú jeho masívnu kúpeľňu so zlatými stenami v sprchw a obscénnym zlatým záchodom, naložia jeho Cadillac DeVille z roku 1997, ktorý sa preslávil v Breaking Bad, na korbu nákladného auta, aby ho odviezli a odstránia každý kus nábytku, ktorý nie je pribitý. Zatiaľ čo Saul získal na konci piatej série veľkú výplatu za to, že bol „priateľom kartelu“. Luxus zobrazený v tejto úvodnej scéne je pravdepodobne mimo cenového rozpätia muža, ktorý mal kedysi právnickú kanceláriu v zadnej časti nechtového salónu v Better Call Saul. Ale je to viac v súlade s cenovým rozpätím muža, ktorý mal v prípade núdze v strope schované balíky peňazí, ako to urobil Saul, keď bol pripravený utiecť z mesta s novou identitou na konci časovej osi Breaking Bad. 

image

Better Call Saul.

Twitter/better Call Saul/

Ale v premiére šiestej série je to to, čo skutočne spája časové línie Breaking Bad a Better Call Saul. Keď nakladajú zásuvku komody do zadnej časti nákladiaku, zátka na fľašu tequily Zafiro Anejo vypadne. Kamera sa pomaly približuje, čo naznačuje, že ide o významný prvok a že to nie je len tak hocijaká zátka na fľašu tequily. Objavila sa v Better Call Saul a Breaking Bad. V Better Call Saul sa zátka fiktívnej tequily objavila v niekoľkých scénach medzi Kim a Jimmym. V Breaking Bad sa zátka objavuje menej nápadne, no o to účinnejšie, keď Gus otrávi fľašu tequily v snahe zabiť hlavu kartelu, ktorý kedysi zabil jeho drahého priateľa Maxa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 22:23