StoryEditor

Koľko majú zmluvných poskytovateľov

30.06.2006, 00:00

* Všeobecná zdravotná poisťovňa: "V súčasnosti máme zmluvy uzatvorené s 10 754 poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti," informuje Petra Kafúnová, hovorkyňa VšZP.
* Spoločná zdravotná poisťovňa: "K 20. júnu máme zazmluvnených 10 745 lekárov. Dlho avizované redukovanie počtu nemocníc, resp. oddelení v rámci celého Slovenska sa, pravdaže, premietne aj do počtu lekárov. V súčasnosti je však skoro hovoriť o konkrétnych číslach," uvádza Marcela Barusová, hovorkyňa poisťovne.
* Dôvera zdravotná poisťovňa a Sideria zdravotná poisťovňa: "Momentálne máme zmluvu s 10 776 poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Ich počet v roku 2007 bude závisieť v prvom rade od potrieb našich poistencov v jednotlivých regiónoch. Pri uzatváraní zmlúv budeme brať do úvahy najmä kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti," opisuje za obe spoločnosti Dagmar Keryová zo spoločnosti Interel.
* Union zdravotná poisťovňa: "Je pravdou, že v súčasnosti začíname, ale musíme postupovať štandardným spôsobom. Predpokladáme, že už v priebehu dvoch týždňov definitívne ukončíme intenzívne rokovania so stavovskými a s profesijnými zdravotníckymi organizáciami, ako je Slovenská lekárska komora, Slovenská komora zubných lekárov, Asociácia súkromných lekárov SR. Zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre praktických lekárov o deti a dorast sme už zverejnili na našej internetovej stránke. Tento rok predpokladáme, že zazmluvníme povinnú sieť poskytovateľov a túto sieť budeme priebežne rozširovať," tvrdí hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne Drahomíra Juríková.
* Apollo zdravotná poisťovňa: "V súčasnosti má Apollo zdravotná poisťovňa zmluvy s viac ako 10 000 poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti, viac ako 13 000 ambulanciami a viac ako 20 000 lekármi na celom Slovensku, čo predstavuje prakticky všetkých lekárov, ambulancie a nemocnice, ktoré s poisťovňami spolupracujú na zmluvnom základe. Veľké zmeny počtu zmluvných partnerov neočakávame ani v roku 2007," hovorí Katarína Pivarčiová z Apollo zdravotnej poisťovne.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 22:30