StoryEditor

Anketa: Čo najčastejšie využívajú mladí klienti vo vašej banke?

23.05.2012, 00:00

Andrea Lazar, riaditeľka odboru Komfort platieb ČSOB
Mladí klienti môžu využívať balík služieb Študentský účet FUN účet, ktorý je určený pre vekovú kategóriu 15 – 28 rokov. Mladí do 19 rokov majú balík bez poplatku, rovnako aj tí, ktorí spadajú do vekovej kategórie 19 – 28 rokov a predložia doklad o dennom štúdiu. V prípade, že nie je predložené potvrdenie o návšteve školy, je balík za zvýhodnený poplatok dve eurá. Študenti denného štúdia vysokej školy môžu získať povolené prečerpanie na účte od 300 do 600 eur. Časť limitu je možné čerpať bezúročne – až 150 eur – a rovnako môžu získať aj zníženú úrokovú sadzbu. Z portfólia študentských účtov tvoria26 percent stredoškoláci a 74 percent sú študenti vysokých škôl, respektíve tí, ktorí ukončili štúdium a spĺňajú podmienku veku do 28 rokov. Až 88 percent mladých má aktivovanú službu elektronické bankovníctvo, platobnú kartu má vydanú až 90 percent mladých. Ak chcú mladí ušetriť, odporúčame im vo zvýšenej miere využívať platobnú kartu a v prípade potreby vyberať hotovosť z bankomatu patriaceho vydavateľskej banke či vykonávať platby cez elektronické bankovníctvo.

Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa UniCredit Bank
Jedným z najobľúbenejších produktov je bezplatný balík služieb YoungBalík26, ktorý ponúkame mladým ľuďom vo veku od 15 do 26 rokov. Majú oň záujem najmä stredoškoláci a vysokoškoláci. Stačí im iba občiansky preukaz a pred dosiahnutím 18 veku života aj občiansky preukaz zákonných zástupcov. Okrem bezplatného zriadenia a vedenia balíka získava mladý človek i bezplatný prístup k službe Online Banking a mobilnej aplikácii Mobile Banking BankAir, vďaka čomu môže jednoducho a rýchlo napríklad uhradiť faktúru priamo z pohodlia domova alebo z mobilného telefónu. V balíku má mladý človek všetky elektronicky zadané platby vrátane tzv. Europlatieb, ale i bezhotovostné kreditné platby a medzinárodnú debetnú platobnú kartu Maestro, prípadne Bratislavskú mestskú kartu s množstvom výhod a zliav v cene balíka. Od jari pre študentov denného vysokoškolského štúdia umožňuje prefinancovať svoje výdavky spojené sú štúdiom až do 10-tisíc eur bez potreby dokladovania účelu použitých financií.

Michaela Trenčáková, riaditeľka odboru riadenia produktov, OTP Banka Slovensko
Počet mladých klientov v posledných rokoch rastie hlavne vďaka bežnému účtu otp READY kontu, ktorý je určený pre mladých do 26 rokov. Jeho výhodou je, že pri zriadení netreba predkladať potvrdenia o návšteve školy. Od júna pre klientov do 18 rokov veku s týmto bežným účtom pripravujeme novinku, a to odmenu 0,5 percenta za nákupy platbou kartou. Chceme tým motivovať mladých ľudí k aktívnemu používaniu účtu. Spomedzi mladých klientov je najväčší podiel žiakov základných a stredných škôl. Klienti najčastejšie využívajú otp READY konto na platby prostredníctvom internet bankingu, platby kartou a na občasné výbery hotovosti v bankomate alebo v pobočke.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 05:54