StoryEditor

Rozhodovanie o balíku služieb

06.08.2004, 00:00

Rozhodovanie medzi kúpou balíčka služieb v danej banke a medzi klasickým účtom môže výrazne ovplyvniť vaše náklady na správu vášho účtu. Aj keď sa vás pracovník banky určite bude snažiť presvedčiť o všetkých výhodách zabalených v balíčku, nie vždy to môže pre vás znamenať efektívne užívanie služieb banky.
Ak má klient len klasický účet, platí za všetky služby, ktoré využíva osobitne. Ak sa rozhodne pre balík, v jeho cene má zvyčajne predplatené určité služby, niekoľko účtovných položiek alebo poplatok za platobnú kartu. Obsah niektorých balíkov služieb môže byť na pohľad lákavý. Nie je však isté, či ho aj dôkladne využijete. Ak sa už rozhodnete pre balík služieb, skúste si spomenúť, koľkokrát za mesiac naozaj uskutočníte niektoré transakcie. Priraďte si k nim poplatky, ktoré za ne platíte, a potom to porovnajte s komplexným balíkom, ktorý vám banka ponúka. Neplaťte zbytočne za služby, ktoré neskôr aj tak nebudete využívať.
V našom príklade (pozri s. ...) sa v niektorých prípadoch oplatilo danému klientovi zakúpiť si balík služieb. Niekedy však bol balík pre klienta takmer dvojnásobne drahší, ako by zaplatil za služby jednotlivo bez balíka.
Klient, ktorý chodí do banky osobne a vyberá väčšie sumy z bankomatu len niekoľkokrát mesačne, pravdepodobne balík nebude potrebovať. Pre aktívnejších klientov však môže byť táto služba lacnejšia. Balíky sú lacnejšie, ako je súčet poplatkov jednotlivých transakcií, ktoré obsahujú.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 08:19