StoryEditor

Tatry čaká invázia Britov

25.10.2006, 00:00
Vo Vysokých Tatrách sa schyľuje ku koncu éry dorozumievania "rukami-nohami." Tamojší hotelieri totiž začali pre svojich zamestnancov organizovať kurzy angličtiny.

Britskí turisti už nebudú cez víkendy okupovať len Bratislavu, ale musia sa na nich pripraviť aj vo Vysokých Tatrách. Slovenská asociácia pre cestovný ruch minulý víkend predstavila zástupcom britských cestovných kancelárií a touroperátorov popradský a spišský región.

Od aquaparku po golf
Hostia začali infocestu prehliadkou areálu Aquacity v Poprade. Navštívili v ňom nový kongresový hotel a ďalšie hotelové zariadenia v tatranských strediskách, aby zistili ich ponuku a kvalitu poskytovaných služieb. "Slovensko sa stáva zaujímavou destináciou aj pre britskú klientelu," uviedla agentúra.
Nahráva tomu aj priame letecké spojenie Poprad - Londýn, ktoré prevádzkuje spoločnosť SkyEurope. Lietadlá spod Tatier lietajú do Británie v stredu a v sobotu.

Jazyková pripravenosť
Tatranskí hotelieri sa často bujarých britských hostí neboja. "Pre tých, ktorí sa chodia zabávať do Bratislavy, by Tatry boli príliš pokojné. Nie je tu taký nočný život," približuje Peter Hajn, riaditeľ Grand Hotela Praha v Tatranskej Lomnici.
Dodáva, že hotel navštevujú turisti z Britských ostrovov, ale ide najmä o staršiu klientelu. Problém nevidí ani v jazykovej bariére. "Všetky väčšie prevádzky organizujú jazykové kurzy pre zamestnancov," vysvetľuje Hajn.
Grand Hotel Praha patrí do skupiny J&T, ktorá prevádzkuje aj ďalšie zariadenia v Tatrách. "Určite sme pripravení na britskú klientelu. Dlhodobo pracujeme s personálom našich prevádzok. A nielen z jazykovej stránky, ale aj v prístupe k zákazníkom," tvrdí hovorca J&T Maroš Sýkora. Väčšina ich hotelov patrí do najvyššej kategórie. "Sme pripravení aj na najvyššie nároky," dodáva Sýkora.

Nie sú iní
Skúsenosti s Britmi má bratislavský hotel Radisson SAS Carlton. "Nemám nijaké odporúčania pre tatranských hotelierov, čo sa týka britských hostí. Nepatríme k najlacnejším hotelom, preto sme zaujímaví len pre časť hostí. Ale nezaznamenali sme žiadne výtržnosti zo strany Britov," vysvetľuje PR manažérka Carltonu Lenka Šoltysová.
Konštatuje, že väčšinou sa turisti z ostrovov zabávajú v podnikoch v centre mesta a potom sa chodia do hotela iba vyspať. "Často chodia poobliekaní v rôznych kostýmoch, takže sa na nich aj zabavíme. Nie sú odlišní od iných hostí," uzatvára Šoltysová.

01 - Modified: 2003-04-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Topánky putujú do celého sveta
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 20:33