StoryEditor

Hyundai ťahá ďalšie firmy

05.06.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Zámer automobilky Hyundai postaviť nový závod v českých Nošoviciach priťahuje do Moravskosliezského kraja ďalšie juhokórejské firmy. V piatok priletelo do Ostravy takmer tridsať manažérov rôzne veľkých firiem, aby si overili možnosti pre svoje podnikanie v Česku.
"Váš automobilový priemysel má vysokú úroveň, máte výrobné skúsenosti a veľmi skúsených ľudí. Plánujeme v Česku vyrábať súčiastky pre automobilový priemysel, v ďalšej fáze by sme u vás chceli podnikať tiež v elektronike a papierenskom odbore," povedal Chung Shi Kyun, predseda Obchodnej a priemyselnej komory regiónu Hwaseong krátko po podpísaní zmluvy medzi komorami regiónu Hwaseong a Moravskosliezského kraja.
Ako ďalej povedal Chung Shi Kyun, niekoľko firiem už je rozhodnutých, že budú investovať na Ostravsku, pretože chcú dodávať komponenty pre automobilku Hyundai v Nošoviciach a sesterskú Kiu pri Žiline. Istou výhodou podľa neho je, že tieto dva závody bude od seba deliť iba necelých sto kilometrov.
"Už máme jeden závod v Galante, ďalšie továrne v Číne, USA, Mexiku a Indonézii. Plánujeme postaviť ešte dva závody v Európe. Jeden z nich bude buď na Slovensku alebo v Česku," uviedol Jeong Jun-Dae, výkonný riaditeľ firmy JMI, ktorá vyrába optickú mechaniku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:33