StoryEditor

Vodárne a energetici spoja služby

14.02.2007, 23:00

Spoločné zákaznícke centrá, jeden systém fakturácie za poskytované služby a zdieľaný manažment pohľadávok či výmeny zoznamov neplatičov. Na tomto sa dohodli Východoslovenská vodárenská spoločnosť a Východoslovenská energetika. Obidva podniky včera podpísali rámcovú zmluvu.
"Chceme dosiahnuť zvýšenie kvality smerom k zákazníkovi a zvýšenie efektivity v oblasti energetiky," tvrdí Norbert Schürmann, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva energetického podniku. Do integrácie by obidve firmy chceli prizvať aj plynárov a poskytovateľov telekomunikačných služieb.
Vodári a energetici tvrdia, že ako perspektívna sa javí spolupráca v zhodnocovaní kalov a bioplynu z vodného hospodárstva na výrobu elektriny. "Prvé výsledky očakávame v lete," tvrdí Stanislav Hreha, generálny riaditeľ vodární.
Východoslovenská vodárenská spoločnosť má najvyššie ceny vody na Slovensku. Vlani boli v priemere o 12 halierov vyššie než inde, čo firma zdôvodňovala najhoršími výrobnými podmienkami.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 07:55