StoryEditor

Kuoni prevezme Avontuur.nu

04.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Švajčiarsky koncern Kuoni, ktorý pôsobí v oblasti cestového ruchu, rozvíja svoje podnikanie v špeciálnom segmente. Spoločnosť sa totiž rozhodla prevziať druhú najväčšiu spoločnosť v Holandsku Avontuur.nu Topholding B. V., ktorá ponúka dobrodružné cestovanie. Finančné detaily prevzatia spoločnosti zatiaľ nezverejnili. Ako v piatok oznámili zástupcovia švajčiarskej spoločnosti Kuoni, prevzatie musia ešte odsúhlasiť regulačné úrady.
Holandská firma Avontuur.nu Topholding B. V. zamestnáva približne 50 ľudí a v roku 2004 dosiahla obrat 53 miliónov švajčiarskych frankov, čo je v prepočte približne 1,3 miliardy Sk. Skupina Avontuur.nu má v ponuke dobrodružné zájazdy pre jednotlivcov a malé skupiny na všetkých kontinentoch. Svoje "dobrodružné balíky" predáva spoločnosť v Holandsku prostredníctvom značiek Koning Aap a Shoestring a v Belgicku hlavne prostredníctvom internetu a call-centier. K holandskej firme patrí aj veľkoobchodná spoločnosť Ticket2Go, ktorá obchoduje s cestovnými lístkami. Informovala o tom agentúra DPA.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 14:31