StoryEditor

Atómka čaká na nové bloky

25.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Slovenské elektrárne sa definitívne rozhodnú o dostavbe 3. a 4. bloku Mochoviec koncom apríla. V podnikovom mesačníku Atóm.sk to vyhlásil riaditeľ závodu SE-MO34 Giancarlo Aquilanti. Závod vznikol vyčlenením nedostavaných blokov z majetku elektrární pri ich privatizácii.
"Ak bude rozhodnutie pozitívne, potom v roku 2007 uvidíme prechod 3. a 4. bloku z fázy konzervácie do fázy výstavby. Očakávam, že tento rok prinesie veľa pozitívnych zmien pre tieto bloky, ako aj pre región a jeho obyvateľov," uviedol Aquilanti. Premiér Robert Fico sa v decembri vyjadril, že očakáva definitívne stanovisko elektrární najneskôr do konca februára.
V minulom roku pracovalo na príprave dostavby Mochoviec 120 pracovníkov z Mochoviec, Jaslovských Bohuníc, Bratislavy a Enelu, ktorý vlastní väčšinu akcií Slovenských elektrární. "Všetci títo profesionáli sa spojili, aby pripravili všetky inžinierske aktivity potrebné pre dostavbu 3. a 4. bloku," doplnil Aquilanti.
Ak sa podľa neho elektrárne rozhodnú pre dostavbu, medzi prvé činnosti bude patriť príprava všetkej potrebnej infraštruktúry. "Elektrárne vlani vyvinuli maximálne úsilie, aby pripravili všetky podmienky na začatie výstavby 3. a 4. bloku v tomto roku," uzavrel Aquilanti.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 13:57