StoryEditor

Agrofert vyplatí akcie do 6. mája

28.04.2005, 00:00
Autor:
SITASITA
Česká skupina Agrofert Holding ukončila odkupovanie akcií Dusla.

Česká skupina Agrofert Holding ukončila odkupovanie akcií Dusla. Český holding získal 99,98 percenta akcií šalianskej chemičky. Všetci akcionári pritom dostanú plnú výšku dohodnutej kúpnej ceny do 6. mája. Celková kúpna cena, ktorú český holding vyplatí za akcie Dusla, predstavuje približne 2,5 miliardy korún. Informoval o tom predseda Predstavenstva Agrofertu Holding Andrej Babiš. Ako ďalej uviedol, generálnym riaditeľom a predsedom Predstavenstva Dusla sa stal Roman Karlubík. "Duslo sa reštrukturalizuje a začlení do skupiny Agrofert," dodal Babiš.
Skupina Agrofert uvažuje aj o ďalších kapitálových vstupoch na slovenský trh, a to do poľnonákupov, mlynov, pekární a do oblasti spracovania hydiny. Zvažuje aj formu výstavby závodov na zelenej lúke. Agrofert bude na Slovensku pokračovať v budovaní vertikálneho prepojenia poľnohospodársko-potravinárskeho komplexu tak, ako ho vybudoval v Českej republike. Skupina už vstúpila na Slovensku aj do segmentu výroby osív a obchodu s osivami, keď v marci tohto roku založila firmu Prefert Osivá.
Cieľom skupiny je podľa Babiša ponúkať na Slovensku kompletný sortiment vstupov pre poľnohospodárov, ako sú hnojivá, pesticídy, osivá, kŕmne zmesi a pohonné látky, ale aj odkupovať všetky druhy plodín, hydinu, ošípané a hovädzí dobytok. Česká skupina Agrofert je voľné holdingové zoskupenie podnikov pôsobiacich v chemickej výrobe, potravinárstve a poľnohospodárstve. Jej zakladateľom a vlastníkom je podnikateľ slovenského pôvodu Andrej Babiš.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 20:04