StoryEditor

Schválili koncentráciu Austrian Airlines a Slovenských aerolínií

13.04.2005, 00:00
Autor:
SITASITA
Protimonopolný úrad schválil 7. apríla koncentráciu Austrian Airlines a Slovenských aerolínií.

Protimonopolný úrad (PMÚ) schválil 7. apríla koncentráciu Austrian Airlines (AUA) a Slovenských aerolínií. Informoval o tom hovorca úradu Miroslav Jurkovič. AUA zvýšili prostredníctvom firmy SLL základné imanie Slovenských aerolínií o 114,59 milióna korún formou upísania akcií, čím SLL získal 61,991-percentný podiel v spoločnosti. Austrian Airlines zároveň získali prostredníctvom firmy SLL povolenie PMÚ na zvýšenie základného imania Slovenských aerolínií. Základné imanie Slovenských aerolínií sa tak zvýšilo na 184,849 milióna korún.
Slovenské aerolínie prepravili za deväť mesiacov minulého roka približne 160-tisíc cestujúcich, čo v porovnaní s rovnakým obdobím roka 2003 predstavuje pokles o zhruba 40-tisíc pasažierov. Podľa hovorcu spoločnosti Mareka Reviľaka pokles ovplyvnil menší počet využívaných lietadiel zo štyroch na dve. V sledovanom období preto uskutočnili len 620 letov, pričom najvyužívanejšou pravidelnou destináciou bola Moskva, ktorá z celkového počtu pravidelných letov tvorila zhruba 70 až 75 percent. Aerolínie predpokladajú, že by mohli v budúcom roku dosiahnuť zisk.
Ako uviedla predsedníčka predstavenstva a výkonná riaditeľka spoločnosti Christiane Böhm-Mayerová, spoločnosť ukončila prvý polrok 2004 so stratou na úrovni 170,4 milióna korún, pričom v červených číslach sa ocitla aj v predchádzajúcich rokoch.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 11:43