StoryEditor

Zune by mal prísť do Európy už v tomto roku

22.01.2007, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Americká spoločnosť Microsoft by mohla svoj nový prehrávač Zune uviesť na európsky trh ešte v tomto roku, povedal agentúre Reuters marketingový riaditeľ firmy Jason Reindorp. Začiatok predaja v USA označil za sľubný.
Softvérový gigant si je podľa Reindorpa vedomý, že sa pohybuje vo veľmi konkurenčnom prostredí, kde jednoznačne dominuje Apple so svojím iPodom. Microsoft priznáva, že prelomiť túto nadvládu nebude ľahké. "Schopnejšieho konkurenta sme ani nemohli dostať. Z prvých krokov, ktoré sme podnikli, však máme dobrý pocit," povedal Reindorp na konferencii MidemNet vo francúzskom Cannes.
Microsoft zatiaľ nemôže presne uviesť, kedy bude pripravený spustiť Zune aj v Európe. V tejto súvislosti pripravuje rozsiahly výskum, ktorý by dať odpoveď na otázku, ako je možné upraviť prehrávač Zune, aby čo najviac vyhovoval európskemu spotrebiteľovi. Podľa posledných prieskumov v USA má Zune v kategórii prístrojov s kapacitou 30 gigabytov trhový podiel 10,2 percenta. Microsoft by chcel do konca júna predať viac než milión prístrojov.
"Nechceme len tak dobiehať Apple. Sme veľmi realistickí, v podstate máme trojročný plán, ako sa postupne dostať do povedomia ľudí," povedal Reindorp.
Konferencia MidemNet sa koná každý rok v januári. Je určená pre zástupcov najväčších hudobných spoločností, ktorí na nej uzatvárajú zmluvy na budúci rok a diskutujú o vyhliadkach tohto odvetvia. V tomto roku sa bude konať tento týždeň a organizátori očakávajú, že podujatie navštívi desaťtisíc ľudí zo stovky krajín z celého sveta. Mali by byť medzi nimi nielen zástupcovia nahrávacích firiem, ale aj výrobcov mobilných telefónov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 16:05