StoryEditor

Delta kúpila ďalšie slovenské pekárne

09.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Česká spoločnosť Delta Pekárny kúpila ďalšie tri priemyselné pekárne -- v Bratislave, Žiline a v Leviciach. Rozšírila tak počet svojich slovenských podnikov na sedem.
Doteraz zásobovala slovenský trh zo závodov v Bratislave-Petržalke, Komárne, Hliníku nad Hronom a Košiciach. Tie dosiahli v minulom roku spolu výnosy v objeme vyše 860 miliónov korún. Pri celkových evidovaných nákladoch 929,8 milióna korún tak vykázali štyri pekárne skupiny spolu stratu takmer 68 miliónov. Záporný hospodársky výsledok pritom vykázala každá zo štyroch slovenských pekární zo skupiny Delta Pekárny. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťami.
Jaroslav Pomp, hovorca spoločnosti Ramill, ktorá riadi činnosť firiem skupiny Delta Pekárny a Odkolek v Česku, na Slovensku, v Poľsku a Maďarsku, tvrdí, že pekárne v Bratislave, Žiline a Leviciach posilnili strategické rozmiestnenie Delta pekární na Slovensku, prostredníctvom ktorých môžu lepšie pokrývať slovenský trh.
"Celková každoročná investícia do pekární skupiny Delta predstavuje sumu presahujúcu 400 miliónov českých korún," dodal Pomp. Výšku investície do slovenských pekární nespresnil. "Nová strategická akvizícia nám pomôže optimalizovať výrobu a obchod a prispieva ku konsolidácii na slovenskom trhu," uviedol Marko Peřík, generálny riaditeľ spoločnosti Ramill.
Značka Delta začala pôsobiť na slovenskom trhu v roku 1997. Skupiny Delta Pekárny a Odkolek, ktorých fúziu povolil 28. februára 2006 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ČR, sa v januári 2007 pretransformujú na novú spoločnosť United Bakeries s pôsobnosťou v krajinách V 4.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. apríl 2024 01:25